Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Første-år

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (4 af 13)


Meditation er esoterisk arbejde. Skabende Meditation flytter opmærksomheden fra det ydre til det indre - til uerkendte dybder.

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (4 af 13)

Den gyldne treklang

 

En sund vækstproces tilgodeser den menneskelige naturs hovedaspekter. Derfor kan meditation ikke praktiseres isoleret. Når man mediterer, aktiverer man en strøm af energier i tankesindet, følelserne og kroppen. Energierne må ikke ophobes, for det vil skabe frustration, overbelastning og muligvis psykiske problemer.

Det er grunden til, at det understreges, at det meditative arbejde skal suppleres med studier, og at målet altid er at omsætte indre erkendelser til aktivt samfundsengagement. På denne måde etableres der en sund cirkulation af energierne, og man opfylder formålet med Skabende meditation: At skabe udvikling og at blive skabende i livets udvikling.

Ud fra en åndelig betragtning skal man altså tilgodese tre hovedområder: Hoved, hjerte og krop. "Hovedet" refererer til bevidsthed og de mentale processer. "Hjertet" vedrører sensitivitet, følelsesmæssige og intuitive processer. Og "kroppen" omhandler instinktive og handlende processer.

Det drejer sig altså om at tænke, føle og handle – eller at erkende, vise kærlighed og tjene. I en dybere personlig og åndelig vækstproces kommer det til udtryk via meditation, studier og tjenestearbejde. Meditation skaber den indre kontakt. Studier fører til indsigt i livets læreprocesser. Tjenestearbejde omsætter kvaliteterne i et aktivt samfundsengagement.

Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR


Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR