Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Første-år

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (9 af 13)


Meditation er esoterisk arbejde. Skabende Meditation flytter opmærksomheden fra det ydre til det indre - til uerkendte dybder.

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (9 af 13)

Nøgleord

til de månedlige meditationer

 

Materialet tilbyder en række nøgleord til de månedlige meditationer. Her er der udvalgt tolv nøgleord til første års meditationsarbejde. Nøgleordene har en primær funktion i de centrale visdomsskrifter og -traditioner, der beskriver vejen til sjælen. Patanjalis yoga sutraer indtager eksempelvis en central funktion i Skabende meditation. Desuden er der lagt vægt på de essentielle kvaliteter fra Buddhas og Kristi liv og lære. Endelig anvendes den tibetanske mester Djwhal Khuls prioriteringer, som de kendes fra Alice A. Baileys forfatterskab. Samlet er de tolv nøgleord derfor grundelementer i den basale åndelige grundtræning.

 

Nøgleordene eller kvaliteterne til første år:

 

01. Harmløshed

02. Sandfærdighed

03. Skelneevne

04. Ubundethed

05. Glæde

06. Medfølelse

07. Renhed

08. Tilfredshed

09. Upartiskhed

10. Sindsro

11. Kærlighed

12. Tjeneste

 

Begrænsninger forbundet med anvisning af meditation

At anvise en præcis og individuelt tilpasset meditation til et menneske er reelt en opgave, som kun oplyste sjæle kan tilbyde. Det kræver en præcis indsigt i dette menneskes åndelige konstitution og de karmiske og personlige forhold i den aktuelle livssituation. Her er der derfor alene valgt at anbefale meditation over en række sjælskvaliteter, som den åndelige litteratur og de store historiske skikkelser altid har lagt vægt på, samt at anvende en metode, som den tibetanske mester Djwhal Khul anbefaler i Alice A. Baileys forfatterskab. Men fordi der både er tale om et skøn og om generelle kvaliteter, kan det ikke garanteres, at nøgleordene eller meditationen lige passer til den nuværende livssituation. Derfor praktiseres meditationen på eget ansvar og ud fra en løbende vurdering af meditationens virkning i livet. Det er den mediterende, der er eksperten i sit eget liv. Hvis man undervejs oplever, at rækkefølgen på nøgleordene skal ændres, eller at sjælskvaliteterne skal udskiftes med andre, der passer bedre i den aktuelle livssituation, er det selvfølgelig helt i orden. Der er ingen endegyldige krav til forløbet.

Nøgleordene er udelukkende en anbefaling, som langt de fleste vil nyde godt af i deres udvikling.

Det er på den anden side vigtigt, at man er ærlig over for sig selv og ikke udskifter nøgleord på grund af dovenskab, kedsomhed, rastløshed og andre forkerte motiver.

Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR


Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR