Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Første-år

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (8 af 13)


Meditation er esoterisk arbejde. Skabende Meditation flytter opmærksomheden fra det ydre til det indre - til uerkendte dybder.

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (8 af 13)

Meditation på nøgleord

 

Efter afspændingen, koordineringen, intoneringen af "OM", visualiseringen og bekræftelsen, kommer det centrale midtpunkt – "meditation på et nøgleord". Men først er det nødvendigt kort at definere meditation. Al meditation er i begyndelsen koncentration, som simpelthen betyder, at man samler sin opmærksomhed i ét punkt. Meditation er forlænget koncentration. Og når meditation er praktiseret i mange år, så glider tankesindet over i stilhed eller kontemplation, hvor man træder ind i den højere bevidstheds transcendente domæne. Meditationen i denne instruktion har intet at gøre med kontemplation og har kun til opgave at træne ægte koncentration og meditation.

Månedens nøgleord er fokuspunktet i meditationen. Nøgleordet er en essentiel sjælskvalitet, og man skal koncentrere sin opmærksomhed på denne kvalitet i 5-10 minutter. Hvordan gør man det? Man giver kvaliteten fuld opmærksomhed. Betragt nøgleordene som ædelstene. De er alle unikke og reflekterer facetter af forskellige kvaliteter. Man udforsker dem. Man trænger ind i dem. Man vender og drejer dem. Man lader dem afsløre de skjulte muligheder og deres iboende betydning. Iagttag hvilken påvirkning de har. Forsøg at vurdere livet i lyset af dem. Gør det til en levende proces. Lad det tage den tid, det kræver. Der er en hel måned til hver kvalitet. Kommer tankerne på afveje (og det gør de), så bring dem blidt tilbage til nøgleordet og fortsæt. Bliv ikke irriteret og selvbebrejdende. Betragt det som en opdagelsesrejse, hvor man lærer sig selv bedre at kende. Og husk … koncentrationens hemmelighed ligger i interesse. Hav ægte interesse for nøgleordet, og lad det blive en levende kraft i bevidstheden.

Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR


Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR