Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Første-år

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (10 af 13)


Meditation er esoterisk arbejde. Skabende Meditation flytter opmærksomheden fra det ydre til det indre - til uerkendte dybder.

SKABENDE MEDITATION TIL PERSONLIG OG SPIRITUEL UDVIKLING (10 af 13)

Meditationens rytme

 

I Skabende meditation følges Månens og dermed Solens rytme. Det anbefales, at man følger en nymånefase, hvor man skifter nøgleord ved nymåne og arbejder med det indtil næste nymåne. Meditationsrytmen bliver derved en del af den naturlige ebbe og flod, der regulerer livet i både den indre og den ydre verden. Nymånefasen er fødselstimen for de indre energiers manifestation i den fysiske verden og overgangen til den inspirative fase, der kulminerer ved fuldmåne. Man skal derfor forsøge at trænge så dybt som muligt ind i månedens nøgleord frem til fuldmåne. I den efterfølgende fase efter fuldmånen, skal man ikke lede efter ny indsigt, men arbejde med at omsætte inspirationen og kvaliteterne i det praktiske liv. Det gør man ved at gennemtænke nøgleordets praktiske anvendelse i hverdagslivet og ved at udtrykke kvaliteterne i mødet med sine medmennesker. Begynder man sin meditationspraksis midt i en nymånefase (altså ved fuldmåne), fortsætter man bare frem til et tidspunkt, hvor det er muligt at tilpasse rytmen.

Forankring og dedikation

Efter selve meditationsfasen kommer den vigtige forankringsfase, hvor opmærksomheden blidt bringes ind i personligheden igen. Man forestiller sig nu, at sjælens lys og kvalitet først strømmer ind i tankesindet og præger tankelivet med sjælens hensigt. Derefter lader man lyset strømme videre ind i følelseslivet, hvor det renser og forædler følelserne og begærlivet. Til sidst ledes sjælens lys ind i den fysiske krop, som vitaliseres til handlinger. Processen styrkes med et blidt "OM". Endelig vender man opmærksomheden mod den ydre verden, og samtidig beslutter man at lade meditationens virkninger vise sig i det daglige liv. Her kan man eventuelt sende lys og energi til andre. Der er ingen regler her, men det anbefales, at man holder sig til en enkel form, som er let at gentage.

 

Det er vigtigt at huske to ting:

1) Meditation handler ikke om at sidde stille i 20-30 minutter, men om at kontakte, levendegøre og forankre sjælens kvaliteter i det daglige liv. Meditationens virkninger skal derfor påvirke hverdagen, og det er et godt tegn, når man midt i dagens gøremål kommer til at tænke på morgenmeditationens inspiration. Det viser, at en dybere forvandlingsproces er i gang.

2) Meditation handler om at gavne andre via aktivt samfunds-engagement. Det er kernen i det åndelige liv. Derfor er det vigtigt, at meditationen slutter med en kort dedikation, hvor man i tanken siger til sig selv: "Jeg dedikerer denne dag til positive tanker, ord og handlinger." Herefter åbner man langsomt øjnene og retter opmærksomheden mod den ydre verden.

 

Meditationsdagbog

Det anbefales, at man anskaffer en lille notesbog, der kan fungere som meditationsdagbog. I meditationerne vil man få indtryk, tanker, idéer eller billeder. Nogle af disse inspirationer kan være værdifulde. Meditationens indtryk vil ofte have en "flygtig" karakter. Efter meditationen husker man, at indtrykket var vigtigt, men det kan være svært at konkretisere det. Derfor lægges der stor vægt på slutfasen i Skabende meditation, for her noteres de vigtige indtryk – først i bevidstheden og derefter i meditationsdagbogen. Derved styrkes den voksende forbindelse mellem den indre og den ydre verden i forankringsfasen.

Herefter følger selve meditationen:

Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR


Artikel-Skabende-meditation-01-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION 1. ÅR