Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

CORPUS HERMETICUM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Corpus-Hermeticum-Erik-Ansvang

CORPUS HERMETICUM (1 af 12)


Corpus Hermeticum er nøglen til forståelse af Egyptens mysterier og nutidens åndsvidenskab. Nutidens esoteriske lære er derfor baseret på ældgammel visdom.

CORPUS HERMETICUM (1 af 12)

CORPUS HERMETICUM

 

Af Erik Ansvang

 

Corpus-Hermeticum-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade materialet "CORPUS HERMETICUM" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 
 

CORPUS HERMETICUM

 

Corpus Hermeticum er nøglen til forståelse

af Egyptens mysterier og nutidens åndsvidenskab.

 

Corpus-Hermeticum-01-Erik-Ansvang

 

I nutiden kan søgende mennesker få kontakt med åndsvidenskabens esoteriske lære gennem både undervisere og litteratur. Sådan var det også i det gamle Egypten. De gamle egyptere havde hellige skrifter, som hjulpet af hierofanter (lærere) kunne åbne dørene for en dybere forståelse af livets store mysterier for neofytterne (kandidaterne). Mange tror, at fortidens visdom er fortid, men sandheden er, at navnlig den egyptiske mysterielære er fundamentet for eftertidens store religioner (herunder jødedommen og kristendommen) ganske vist i stærkt fordrejet og ofte misforstået form. Og indholdsmæssigt er mysterielæren identisk med nutidens åndsvidenskab, som helt korrekt har fået betegnelsen "den evige visdom". Ordet "evig" hentyder ikke til tid, men til de evige og uforanderlige naturlove, der kommer til udtryk i både makrokosmos og mikrokosmos.

Skrevet i hemmeligt præstesprog

De gamle egyptere oplyser selv, at mysterielæren blev nedskrevet af visdomsguden Tehuti (Thoth), og denne oplysning uddybes af åndsvidenskaben, som beretter, at de oprindeligt "− var nedskrevet i senzar, det hemmelige præstesprog, efter guddommelige væseners ord."[1] Man hører desuden, at nutidens museers og bibliotekers Pymander (Poimandres) er en forkortelse af en af Tehutis bøger, og denne forkortelse er foretaget af en platoniker fra Alexandria. I det tredje århundrede blev den omarbejdet efter gamle hebraiske og fønikiske håndskrifter af en jødisk kabbalist og kaldt Enoks Bog − men selv af dens forvanskede rester kan man se, hvor nøjagtig dens tekst stemmer overens med den ældgamle lære. Det fremgår eksempelvis af dens skildring af skabelsen …[2]

 

 

_________________________________

[1] H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære, Vol. I, s. 53

[2] H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære, Vol. III, s. 285

_________________________________

Artikel-Corpus-Hermeticum-Erik-Ansvang
Download-fil: CORPUS HERMETICUM - Erik Ansvang


Artikel-Corpus-Hermeticum-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: CORPUS HERMETICUM