Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LEVITATION TIL PYRAMIDEBYGGERI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Levitation-til-pyramidebyggeri-Erik-Ansvang

LEVITATION TIL PYRAMIDEBYGGERI (6 af 9)


At et primitivt folk uden teknologi og moderne udstyr kunne bygge pyramiderne, svarer til at påstå, at det var en børnehaveklasse, der byggede Storebæltsbroen.

LEVITATION TIL PYRAMIDEBYGGERI (6 af 9)

Primitive bygmestre?

 

Den videnskabelige debat om teknikken bag opførelsen af pyramiderne er heftig. Men egyptologerne fastholder stædigt, at det var et primitivt folk, der var hjernerne bag disse imponerende bygningsværker. Men det er vanskeligt for tænkende mennesker at tro, at et primitivt folk, uden teknologi, uden moderne udstyr og uden avanceret matematik kunne bygge pyramider, der er så avancerede, at nutidens største ingeniørfirmaer ikke er i stand til at gøre dem kunsten efter. Det svarer til at påstå, at Storebæltsbroen blev bygget af en børnehaveklasse.

Desuden må man huske, at de gamle egyptere byggede uden mange af de midler og metoder, der anvendes i dag. Det bekræftes i Den Hemmelige Lære:

 

"De brugte hverken mørtel eller cement og hverken stål eller jern ved tilhugning af stenene, men alligevel er de så kunstfærdigt bearbejdede, at det mange steder næppe er muligt at se sammenføjningerne."[1]

 

Problemet med sarkofagen

Khufu-pyramidens sarkofag udgør også et problem for forskerne. Den er for stor til at passere gennem indgangen til sarkofagrummet − men det er ikke den største gåde. Sarkofagen er udskåret med ufattelig præcision af en massiv blok af rød Aswan-granit − og det er sket med så stor nøjagtighed, at sarkofagens ydre volumen er nøjagtig det dobbelte af dens indre volumen.

 

Levitation-til-pyramidebyggeri-08-Erik-Ansvang

Granitsarkofagen i Khufu-pyramiden

 

Den traditionelle forklaring er, at de gamle egyptere borede og sleb med håndkraft ved hjælp af sand og eventuelt også diamantstøv, men det afvises kategorisk af nutidens boreeksperter. En kendt ingeniør, Christopher Dunn, afviser også en anden af egyptologernes teorier, som påstår, at sarkofagen er udhulet ved at bruge en kobbersav med diamanttakker.[2] Begrundelsen er logisk. Det nødvendige tryk på over to tons ville have fået diamanterne til at skære sig ind i savens bløde kobber i stedet for ned i den hårde granit. Ingeniøren konkluderer, at de gamle egyptere måtte have benyttet ultramoderne redskaber herunder et ultralydbor, som kan skære i granit 500 gange hurtigere end moderne bor, for at opnå den store præcision.

Den mest naturlige forklaring falder mærkeligt nok ikke forskerne ind. Egypterne brugte simpelthen metoder, der ikke er kendt i nutiden. Det bekræftes bl.a. af, at egypterne kunne udhule vaser med en smal hals i den ekstremt hårde stenart diorit. Det kan man ikke i nutiden. Men vaserne er fundet i egyptiske grave − derfor ved man, at de gamle egyptere gjorde det, der i nutiden anses for umuligt.

 

 

_________________________________

[1] H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære, bind I, s. 242-243

[2] Christopher Dunn: Advanced Machining in Ancient Egypt

_________________________________

Artikel-Levitation-til-pyramidebyggeri-Erik-Ansvang
Download-fil: LEVITATION TIL PYRAMIDEBYGGERI - Erik Ansvang


Artikel-Levitation-til-pyramidebyggeri-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: LEVITATION TIL PYRAMIDEBYGGERI