Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KHUFU-BEDRAGET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre

KHUFU-BEDRAGET (2 af 7)


I 1837 malede Howard Vyse nogle falske inskriptioner med Khufus navn i kamrene over kongekammeret. Denne forfalskning har siden været egyptologernes hovedbevis.

KHUFU-BEDRAGET (2 af 7)

Brugte sprængstoffer

 

Kufu-bedraget-04-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Howard Vyses første skridt mod verdensberømmelse var at bruge sprængstoffer til at sprænge sig vej gennem stenvæggene til kamrene 2, 3 og 4, som ligger oven over hinanden over "kongekammeret". Alle kamrene havde været hermetisk lukkede indtil Vyse antændte krudtet. I flere af kamrene "opdagede" Howard Vyse og hans assistent J.R. Hill, at de var fyldt med inskriptioner udført med rød maling, og i dem blev navnet Khufu gentaget på forskellige skrivemåder (samtlige var ukorrekte). Ganske vist blev en senere farao også nævnt.

 

Kufu-bedraget-03-Rolf-Kenneth-Myhre

Howard Vyse

 

Samuel Birchs rapport

En kopi af inskriptionerne blev udført og sendt til hieroglyfeksperten Samuel Birch ved British Museum i London, og han skrev en rapport om sine fortolkninger af inskriptionerne og indholdet. Hvis formuleringerne og mange af kommentarerne i denne rapport var blevet taget alvorligt, ville Vyse-svindelen være blevet stoppet her. Men de mange betænkeligheder, som Birch havde, blev ikke taget tilstrækkelig alvorligt, så i nyhederne kunne man læse, at med Howard Vyses opdagelse havde egyptologerne endelig fået bekræftet, at Khufu havde bygget Khufu-pyramiden. Og denne opfattelse har været status, indtil Zecharia Sitchin i 1980 tog sagen op på ny og fandt Birchs rapport frem.

Artikel-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: KHUFU-BEDRAGET - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: KHUFU-BEDRAGET