Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KHUFU-BEDRAGET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre

KHUFU-BEDRAGET (3 af 7)


I 1837 malede Howard Vyse nogle falske inskriptioner med Khufus navn i kamrene over kongekammeret. Denne forfalskning har siden været egyptologernes hovedbevis.

KHUFU-BEDRAGET (3 af 7)

"Beviset" blev et makværk

 

Kufu-bedraget-05-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Howard Vyse og J.R. Hill forsøgte efter bedste evne at lave falske inskriptioner, som skulle være bevis på deres sensationelle "opdagelse". Når man tænker på, hvor primitiv egyptologien var dengang, og hvor begrænset kundskab de to herrer havde, og hvilket tidspres de var under, er det forståeligt, at resultatet blev et makværk. Man må ikke glemme den anstrengende stilling, som J.R. Hill måtte indtage. Han skulle ligge på ryggen inde i de trange kamre med et stearinlys ved sin side. I sit "ansigts sved" lå han her og ridsede tegn, som han ikke forstod, ind i loftet − og som ingen eksperter kom til at forstå! Zecharia Sitchin skriver:

 

"Uanset hvem der påsmurte de rødmalede tegn, der blev rapporteret af Howard Vyse, så har vedkommende anvendt skrivestil (lineær), tekster (semi-hieratisk og hieratisk) og titler fra forskellige perioder – men ingen fra Khufus tid, og alle fra senere peri­o­der. Forfatteren var heller ikke for sprogkyndig. Mange af hans hieroglyffer var enten uklare, ufærdige, forkert placeret, fejlagtigt sammensat eller fuldstændigt ukendte."

Zecharia Sitchin, The Stairway to Heaven, s. 266

 

Kufu-bedraget-06-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Fejlene blev kopieret fra to bøger

Teksterne indeholdt de vildeste anakronismer, som f.eks. en navnetitel, der først blev taget i brug 2.000 år efter Khufu. Teksten indeholdt desuden flere underlige fejl, og kilden til disse fejl blev senere afsløret. Fejlene fandtes i to bøger om egyptologi af John Gardner Wilkinson, som Howard Vyse og J.R. Hill må have brugt flittigt. John Gardner Wilkinson var ansvarlig for en del grove fejltagelser i disse to bøger − fejltagelser som Howard Vyse og J.R. Hill uden at kende fejlene kopierede, da de lavede inskriptionerne.

Kufu-bedraget-07-Rolf-Kenneth-MyhreFortsatte karrieren som svindler

Alligevel – på trods af at der blev begået alle mulige og umulige fejl, lykkedes det at gennemføre bedrageriet. Howard Vyse blev verdensberømt, og han belønnede uden tvivl J.R. Hill for hans tavshed med penge under bordet. Da Howard Vyse forlod Egypten, blev J.R. Hill pludselig ejer af Cairo Hotel. Ifølge Zecharia Sitchin (billedet th.) fortsatte Howard Vyse sin karriere som svindler og bedrager.

I juli 1837 forsøgte Howard Vyse igen at fabrikere inskriptioner, som skulle bevise, hvem der byggede den tredje store pyramide. Også dette bedrageri blev accepteret af samtiden.

Artikel-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: KHUFU-BEDRAGET - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: KHUFU-BEDRAGET