Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KHUFU-BEDRAGET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre

KHUFU-BEDRAGET (5 af 7)


I 1837 malede Howard Vyse nogle falske inskriptioner med Khufus navn i kamrene over kongekammeret. Denne forfalskning har siden været egyptologernes hovedbevis.

KHUFU-BEDRAGET (5 af 7)

Den umulige byggeteori

 

Kufu-bedraget-09-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Herefter er der god grund til at se på Khufu-pyramiden fra et byggeteknisk perspektiv for at vurdere, om Khufu alligevel kunne stå bag dette totalt gigantiske men helt anonyme monument i granit og kalksandsten. Udgangspunktet er Erich von Dänikens bog om Egyptens fortidsmysterier, Sfinksens øjne.[1] I forarbejdet til sin bog har Erich von Däniken pløjet sig gennem ca. 60 bøger med teorier om, hvordan pyramiden kunne være konstrueret. Det er i øvrigt en af Erich von Dänikens bedste bøger, hvor han mener, at en næsten total åndelig fokusering prægede Egypten i faraonisk tid.

Khufu herskede som farao i 23 år (2551-2528 f.Kr.). Det er derfor realistisk at anslå, at byggetiden for det såkaldte "gravkompleks" maksimalt var 20 år. Supreme Council for Antiquities in Egypt beregnede i 2002, at Khufu-pyramiden består af ca. 1 million kalksandstensblokke – ikke 2,3 millioner som tidligere antaget. Den gennemsnitlige kalksandstensblok vejer 2,6 tons, og granitblokkene vejer ca. 40-50 tons. Det nærmeste stenbrud, granitblokkene kan stamme fra, befinder sig i Aswan, der ligger 1.000 kilometer borte!

Det umulige lyntempo

Hver eneste sten skal hugges ud, slibes, måles, poleres, transporteres og lægges rigtigt på sin specielle plads i konstruktionen. Hvis man antager, at bygningsarbejderne arbejdede 10 timer om dagen, 320 dage om året i 20 år, siger regnestykket, at 15 stenblokke skulle placeres perfekt på hver sin plads hver eneste arbejdstime i 20 år i træk. Sådan et lyntempo er ikke muligt selv med nutidens teknologiske hjælpemidler. Og så er der endda ikke taget hensyn til udgravnings- og planlægningsarbejderne, fremstilling af værktøj, opsætning af ramper og stilladser samt den generelle materielforsy­ning eller forplejning af arbejdsstyrken. Da sønnen Khafra overtog tronen, var det ikke muligt uden videre at begynde på en ny pyramide, der var lige så stor, for samtidig skulle Sfinksen bygges − hvis man altså skal tro på den herskende teori.[2]

 

 

_________________________________

[1] Erich von Däniken: Sfinksens øjne (1989).

[2] Desuden var det ikke sønnen Khafra, der overtog tronen efter Khufu. Den egyptiske farao Djedefra (Djedefre eller Radjedef) var søn af Khufu og hans efterfølger på tronen. Djedefras moder er ukendt. Djedefras navn betyder "Udholdende ligesom Ra." Khafra afløste Djedefra på tronen.

_________________________________

Artikel-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: KHUFU-BEDRAGET - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Kufu-bedraget-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: KHUFU-BEDRAGET