Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDELIGE ELEMENTER I HARRY POTTER-BØGERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Potter-bøgernes-åndelige-indhold

ÅNDELIGE ELEMENTER I HARRY POTTER-BØGERNE (5 af 12)


Potter-bøgerne er inspireret af Vestens esoteriske tradition. De er fyldt med historiske personer og deres åndelige tradition.

ÅNDELIGE ELEMENTER I HARRY POTTER-BØGERNE (5 af 12)

De Vises Sten

 

Harry-Potter-bøgerne-07-Åndelige-elementer

 

I denne proces læser de i en meget gammel bog et spændende afsnit − se følgende citat:

 

Det ældgamle studie af alkymi vedrører fremstillingen af De Vises Sten, der har en legendarisk substans med mystiske kræfter. Stenen kan transformere ethvert metal til rent guld. Den kan også skabe en livseliksir, der giver udødelighed til den, der drikker den.

 

Der har været mange rygter om De Vises Sten gennem mange århundreder, men den eneste sten, der i øjeblikket eksisterer, har Nicolas Flanel − den bemærkelsesværdige alkymist … der fejrede sin 665 års fødselsdag sidste år …[1].

 

Dette citat er helt enkelt en ny og utilsløret afsløring af den alkymistiske legende til trods for, at ordvalget i den amerikanske version ofte giver en let tilsløring af emnet. Citatet indeholder også utilslørede antydninger om de traditionelle Vises Sten og også den helt præcise og kendte dato for Nicholas Flanels fødsel. Det kan forklares på denne måde: De Vises Sten blev første gang udgivet i 1997. Træk Flanels alder 665 år fra dette årstal, og resultatet bliver 1332, og det er to år efter Flanels officielle fødselsår. Men Rowling skrev dette i 1996 og refererede til året før, som altså er 1995. Træk 665 fra tallet 1995, så bliver resultatet præcis 1330, som er Flanels fødselsår. Det er ikke sandsynligt, at alt dette kun er tilfældigheder, der reflekterer en tilfældig konvergens af henholdsvis kunstnerisk fantasi og officielle kendsgerninger.

 

Harry-Potter-bøgerne-08-Åndelige-elementer

 

Harry Potter selv kan i virkeligheden betragtes som en diskret forklædt alkymist, der er under oplæring, for situationen er komponeret af Rowling på en sådan måde, at den vil vække læserens forestilling om, at det er tilfældet. Rowling former Harry Potter som en nøglefigur i det fantasifulde spil Quidditch, der udspilles i luften af to hold, der konkurrerer mod hinanden, mens de sidder på flyvende kosteskafter. Harry Potter spiller den alt afgørende rolle som "søger", og det er "søgerens" rolle på hurtig cirkulerende måde at fange en lille flyvende og bevinget gylden kugle, der farer rundt i dette spil. Spillet kan på en måde sammenlignes med en krydsning af fodbold, hockey, baseball, tennis og boldspil. Forsiden på den første bog viser netop Potter i denne rolle få sekunder, før han fanger den vingede gyldne kugle og flyver videre på sit kosteskaft under en bue, og på denne bue er ordene "De Vises Sten" indgraveret. Billedsproget henleder tanken på, at Harry Potter stræber efter at opnå den højt skattede "gyldne" vises sten − med andre ord, han er selv alkymist. Derved deltager han i de bedste alkymistiske traditioner, som − ifølge specialister på området − inkluderer optagelse i en elitegruppe, der kalder sig "Ordenen af den Gyldne Sten".[2]

 

 

_________________________________

[1] J.K. Rowling, Harry Potter and the Sorcerers Stone, p. 220.

[2] Ralph White, "Introduction", in The Rosicrucian Enlightenment Revisited, p.xiii, Ralph White, ed.

_________________________________

Artikel-Potter-bøgernes-åndelige-indhold
Download-fil: ÅNDELIGE ELEMENTER I HARRY POTTER-BØGERNE - M. Temple Richmond


Artikel-Potter-bøgernes-åndelige-indhold
Læsefil med vendbare sider: ÅNDELIGE ELEMENTER I HARRY POTTER-BØGERNE