Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVET PÅ MENTALPLANET - 07
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-09-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

LIVET PÅ MENTALPLANET - 07 (1 af 7)


På astralplanet dør mennesket også den astrale død. Åndsvidenskaben beskriver, hvordan livet fortsætter på mentalplanet.

LIVET PÅ MENTALPLANET - 07 (1 af 7)

DØDEN - OG DEN INDRE REJSE

LIVET PÅ MENTALPLANET

7

Af Erik Ansvang

 

 Døden-og-den-indre-rejse-07-Livets-på-mentalplanet

Du kan frit downloade artikekserien "DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - LIVET PÅ MENTALPLANET" af Erik Ansvang. Serien er samlet til en e-bog, som kan downloades eller læses ved at klikke på filerne i højre spalte. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste e-bog, hvis du ønsker at downloade bogen.

Klik på den nederste e-bog, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende bogens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!


 

Den anden død

 

På astralplanet dør mennesket

den astrale død.

Åndsvidenskaben beskriver,

hvordan livet fortsætter på mentalplanet.

 

 DØDEN-og-den-indre-rejse-32-Døden-i-esoterisk-lys

 

Astralplanet er ikke endestationen på rejsen ind i de indre verdener. Uanset hvor lykkelig den astrale tilværelse måtte være, så når man altid til et mætningspunkt, hvor den ekspanderende bevidsthed længes efter at erstatte den følelsesmæssige lykke med indsigt og klarhed. Gradvis eller pludselig (afhængig af de individuelle processer), aflægges astrallegemet. Man dør "den anden død" – den astrale død – og stiger op til mentalplanet, hvor man vågner op i mentallegemet.

Ingen død i fysisk forstand – ingen smerte

Der er ikke tale om at dø i fysisk forstand. I virkeligheden er der tale om en bevidsthedsekspansion. Den endelige overgang fra det astrale til det mentale medfører hverken smerte eller lidelser, for astrallegemet – følelseslegemet – efterlades på astralplanet, og alt det astrale stof er derfor tilbageleveret. Det kan ikke længere påvirke. Mennesket kan ikke længere føle … heller ikke smerte. Livstråden, der forbinder mennesket med sjælen, trækkes ud af sit forankringspunkt i det astrale permanente atom i solar plexus og ind på mentalplanet. Samtidig overføres essensen fra bearbejdningsprocessen på astralplanet.

Periode med bevidstløshed (fostertilværelse)

Straks efter den astrale død synker man hen i en pragtfuld hvile. Sædvanligvis indtræder der en kortere eller længere periode med bevidstløshed i lighed med den, der følger efter den fysiske død, men lidt efter lidt vågner man op til livet på mentalplanet. Perioden med bevidstløshed er en slags fostertilværelse, som er en nødvendig forberedelse til livet i det nye legeme.

Mentalplanet har fået forskellige betegnelser i forskellige kulturer og tidsperioder:

 • Sanskrit: "Devachan" ("Gudernes land")
 • Teosofferne: "Devachan" ("Solskinslandet")
 • Hinduerne: "Svarga"
 • Buddhisterne: "Sukhavati"
 • Zoroasterne: "Himlen"
 • Jøderne: "Himlen"
 • Kristne: "Himlen"
 • Muslimerne: "Paradis"
 • Generelle betegnelser:
 • "Den himmelske verden"
 • "Almenhedens nirvana"

Det vil være alt for tungt at benytte disse betegnelser i denne gennemgang, og derfor kaldes planet for mentalplanet.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-33-Døden-i-esoterisk-lys

 

Permanent euforisk lykketilstand

Når man på sanskrit har valgt et ord, der betyder "gudernes land", skyldes det givetvis, at man befinder sig på menneskets lyksalige hvilested, hvor man i fred og harmoni fordøjer det fysiske livs frugter. Når man vågner på mentalplanet efter den astrale død, vil den første oplevelse være en ubeskrivelig nærmest ekstatisk lyksalighed og en enorm vitalitet. Glæden ved bare at leve er så overvældende, at det eneste man ønsker, er simpelthen at leve.

Det astrale liv har muligheder for at opleve en lykke, der ligger langt over det, der kendes i det fysiske liv, men livet på mentalplanet overgår langt det astrale livs lykke. Det gælder ikke kun oplevelsen af lykke, men også alle andre oplevelser. Det mentale liv er så meget rigere og mere udvidet end det astrale, at man reelt ikke kan sammenligne dem. Selvom ethvert forsøg på at beskrive livet på mentalplanet vil ligge uendelig langt fra den virkelige oplevelse, skal der alligevel gøres et forsøg.

Ingen humørsvingninger

Man er opfyldt af en permanent, euforisk lykketilstand. Man er fri for følelseslivets subjektive sympatier og antipatier. Man oplever derfor ikke den stemningsmæssige stigen og falden, der kendes fra den fysiske verden, hvor man er glad og lykkelig det ene øjeblik og deprimeret det næste. Almindelige følelsestilstande findes ganske enkelt ikke i tankens verden. På mentalplanet oplever man en konstant, permanent, højfrekvent lykketilstand. Man gennemstrømmes af en ubeskrivelig glæde og lykke, der er som højere oktaver af de kendte lykkefølelser. Og den totale lyksalige tilstand bliver endnu kraftigere og endnu mere dominerende, når mennesket kommer op i de højere åndelige verdener.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-34-Døden-i-esoterisk-lys

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE