Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVET PÅ ASTRALPLANET - 06
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-06-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

LIVET PÅ ASTRALPLANET - 06 (1 af 6)


Åndsvidenskaben fortæller, at en del af efterlivet leves på astralplanet. Men hvordan er denne verden? Og hvem kan man møde? Og hvordan er livet herinde?

LIVET PÅ ASTRALPLANET - 06 (1 af 6)

DØDEN - OG DEN INDRE REJSE

LIVET PÅ ASTRALPLANET

6

Af Erik Ansvang

 

 Døden-og-den-indre-rejse-06-Livet-på-astralplanet

Du kan frit downloade artikekserien "DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - LIVET PÅ ASTRALPLANET" af Erik Ansvang. Serien er samlet til en e-bog, som kan downloades eller læses ved at klikke på filerne i højre spalte. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste e-bog, hvis du ønsker at downloade bogen.

Klik på den nederste e-bog, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende bogens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

Elementalessensen

 

En del af efterlivet leves på astralplanet.

Hvordan er denne verden?

Og hvem møder man her?

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-27-Døden-i-esoterisk-lys

 

Elementalessensen

Nu skal der fokuseres på astralplanets beboere, men først er det nødvendigt at kende en detalje, hvis man skal forstå, hvad fysisk døde mennesker oplever på astralplanet. Det drejer sig om elementalessensen.

Astralplanets elementalessens svarer til mineralriget på det fysiske plan. Former på astralplanet består af astrale partikler, der er bundet sammen af en livsstrøm, som medfører, at elementalessensen fungerer som sammenhængende stofmasser. Formernes impulser er meget primitive, for disse stofmasser er levende på samme måde, som mineralriget faktisk også er levende.

Astrallegemet er et selvstændigt væsen

I menneskets inkarnation er elementalessensen i astrallegemet midlertidig adskilt fra de frie astrale partikler. De partikler, der er indbygget i astrallegemet, udgør faktisk et selvstændigt levende væsen, og derfor kaldes det for "begærelementalen." Og begærelementalen oplever, at i mennesket modtager den en kraftfuld stimulering, for i menneskets følelsesliv kan den opleve meget voldsomme vibrationer. Elementalessensen føler sig tiltrukket af disse vibrationer, for den er på vej nedad i involution mod de voldsomste og tungeste svingninger. Målet for elementalessensen er at nå mineralriget i den fysiske verden.

Det er grundlaget for menneskets problem, for astrallegemet er en elemental, der er på vej nedad i involution, mens mennesket, der beliver astrallegemet, er på vej opad i evolution. Astrallegemet fungerer derfor som en konstant frister, der forsøger at få mennesket til at opfylde sin målsætning i livet i stedet for menneskets egen.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-28-Døden-i-esoterisk-lys

 POSTER - ASTRALPLANETS BEBOERE

Planchen kan forstørres ved at klikke på teksten under billedet.

 

Astralplanets beboere

Efter denne introduktion skal det dreje sig om de beboere, man kan møde i den astrale verden. Og den første kategori er helt almindelige, levende mennesker med sovende fysiske legemer.

 

1. gruppe:

Almindelige, sovende mennesker

 

Under søvnen forlader bevidstheden det fysiske legeme og går ind i astrallegemet. Mennesket er stadig forbundet til det fysiske legeme gennem livstråden, men den fysiske hjerne er uden bevidsthed. Til gengæld er mennesket yderst bevidst, levende og aktiv i den astrale verden i astrallegemet. Hvad man oplever i denne verden afhænger af udviklingsniveauet.

Almindelige, følelsesbetonede mennesker

Først drejer det sig om en mennesketype, der kan betegnes som almindelige følelsesbetonede mennesker – altså mennesker, der er stærkt identificerede med deres følelsesliv. Det er mennesker, som oplever, at det materielle begærliv er livets mål og mening. På begærets eller følelsernes eget plan har de forskellige muligheder afhængig af deres astrallegeme.

 

a. Nogen bruger ikke astrallegemet

 

Alle mennesker har et veludviklet astrallegeme, men ikke alle bruger astrallegemet. Selvom alle har et astrallegeme, medfører det ikke, at bevidstheden har vænnet sig til at bruge legemet som et selvstændigt redskab under søvnen. Sådan et menneske vil under søvnen primært være optaget af de tanker, fornemmelser og følelser, det var beskæftiget med, da det faldt i søvn. Det kan være bekymringer, sorger, markante oplevelser på godt og ondt m.m., og det kompenserer ved at skabe og gennemleve forskellige scenerier, i håb om at tilfredsstille sine længsler. På denne måde lever det simpelthen videre i sin egen indkapslede verden og i sine egne snævre baner uden at opdage planets mange andre muligheder.

 

b. Nogen bruger astrallegemet

 

Den anden mulighed er, at astrallegemet er udviklet og desuden bruges. I denne gruppe vil man se, at mange driver planløst rundt, og oplever astralplanets mange fænomener. De foretager sig ikke noget specielt – ligesom i den fysiske verden, hvor mange ikke ved, hvad de skal give sig til.

Eksempel: Søndag med regnvejr

Hvem har ikke undret sig over, at mange mennesker ønsker sig et evigt liv, samtidig med at de ikke aner, hvad de skal få tiden til at gå med en søndag med regnvejr? Ja selv i godt vejr driver mange mennesker bare rundt. De driver rundt i gaderne og ser på vinduer i de lukkede forretninger. Eller kigger på alle de mennesker, der kigger på dem. De driver omkring, mens de oplever og sanser omgivelserne. Det samme gør de på astralplanet. Mennesker forandrer sig ikke, bare fordi de dør.

Imaginær begærtilfredsstillelse

På astralplanet har man også mulighed for at tilfredsstille sine begær men på en imaginær måde. Begærene kommer som regel til udtryk i det fysiske liv, og da man ikke kan bruge sit fysiske legeme på astralplanet (det ligger og sover i sengen), kan man i stedet gå ind i selve begærenergierne og tilfredsstille sine begær i begærenes egen verden.

Her findes nemlig enorme kollektive tankeformer, som menneskeheden som helhed har opbygget igennem millioner af år, fordi mennesker principielt begærer nogenlunde de samme ting på den samme måde i tidernes løb. Der findes derfor kolossale og kraftfulde tankeformer, som er blevet belivet i meget lang tid. Dem kan man træde ind i og agere i – og på den måde kan man på en imaginær måde tilfredsstille alle mulige typer af begær. Her er bogstavelig talt alt, hvad hjertet begærer.

Fatamorganaer

Hvordan? Man kan forestille sig, at der på astralplanet konstant opstår scenerier, hvor der udspilles forskellige menneskeskabte handlingsforløb eller dramaer. Man kan vælge at være tilskuere til disse scenerier, men man kan også gå ind i dem og deltage aktivt. Man forsøger at opleve de følelser, der udspilles i det aktuelle drama. Hvis man i det fysiske liv har interesseret sig for fysisk begærtilfredsstillelse af forskellig art, findes der utallige fatamorganaer i form af "bordeller", "spillebuler", "narkoorgier" osv., som astrale mennesker kan opsøge. Problemet er bare, at der er tale om skyggeagtige fantomer, som opløses i tilfredsstillelsens øjeblik. Egentlig tilfredsstillelse er ikke mulig!

Der er altså kun mulighed for en imaginær tilfredsstillelse af sine begær, og mange benytter sig af dem – bl.a. fordi man kan opsøge de begær, man ikke er så glad for åbent at erkende i den fysiske verden. De fleste har sider af deres følelsesliv, de er mindre stolte af – hvis de overhovedet er klar over, at de har dem. På astralplanet kan de kaste sig ud i disse skjulte begær. Mange benytter muligheden, mens de er ude af kroppen under søvnen, ganske enkelt fordi de har udviklet denne tilbøjelighed i deres natur.

Nogle gør det, de altid gør

Endelig vil mange mennesker gøre det, de også gør i den fysiske verden. Det mest karakteristiske ved almindelige, følelsesbetonede og materialistiske mennesker, er, at de altid gør det, de altid gør. De opsøger de mennesker, de holder af – og de forsøger måske også at genere dem, de ikke kan lide. Nøjagtig som de plejer i vågen tilstand.

Nogle er flittige og konstruktive

En del mennesker har flere interesser i livet – måske endda konstruktive eller kreative interesser. De fortsætter deres aktiviteter om natten, og her får de stærkt udvidede muligheder.

Astralrejser

Man kan eksempelvis bevæge sig rundt på hele planeten. Hvis man tænker på et sted, vil man bevæge sig derhen. Man forsvinder ikke det ene sted og dukker op i samme sekund det næste, fordi man tænker på et eller andet sted som i en science fiction film, for der er en bevægelse, men den går ufattelig hurtigt.

Hobbyer

Man kan også dyrke sine interesser – uanset om det er kunst, videnskab, religion, filosofi, psykologi eller natur. Og man har nogle helt enestående muligheder, for man kan studere på en måde, man ikke kender i den fysiske verden, netop fordi bevidstheden på astralplanet ikke er fokuseret på naturens formside, men på dens livsside.

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE