Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIVET PÅ ASTRALPLANET - 06
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-06-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

LIVET PÅ ASTRALPLANET - 06 (3 af 6)


Åndsvidenskaben fortæller, at en del af efterlivet leves på astralplanet. Men hvordan er denne verden? Og hvem kan man møde? Og hvordan er livet herinde?

LIVET PÅ ASTRALPLANET - 06 (3 af 6)

3. gruppe:

Tidligere mennesker

 

Den 3. kategori af beboere i den astrale verden, kan man kalde "tidligere mennesker" – dvs. astrale mennesker, der er gået videre til næste eksistensplan … mentalplanet. For man bliver som sagt ikke på astralplanet til evig tid. Mennesket dør også en astral død.

Kama-manas – det astrale lig

Ved afslutningen af det astrale liv afkastes astrallegemet, men ligesom det fysiske legeme i den fysiske verden går det astrale lig ikke uden videre i opløsning efter afkastningen. Følelseslegemets stof har været meget nært knyttet til mentallegemet – det stof, der bruges til at tænke med. Den del af mentallegemets stof, som har været knyttet til det almindelige, fysiske, materielle begærliv, rives med ud af mentallegemet, og ud af det kommer der et astralt lig med en del tænkeevne. Det betyder, at det astrale lig faktisk er et aktivt, tænkende, følende væsen – selvom det er afkastet og tømt for sit indhold af højere liv.

 

a. "Skyggen"

 

Dette selvstændige væsen er midlertidigt, og det findes i forskellige udgaver.

 

"Skyggen" – dens udseende og væremåde

Umiddelbart efter at astrallegemet er afkastet, kaldes det astrale lig for en "skygge". I denne fase er det meget levende og aktivt, og det kan faktisk overleve et stykke tid. Det karakteristiske er, at det ser ud og opfører sig som det menneske, der har afkastet det, men det styres af en slags "automatpilot". "Skyggen" har en vis portion intelligens, fordi der er en del mentalt stof tilbage i astrallegemet, og den vil derfor opføre sig som et menneske. Det er ofte en "skygge", der viser sig ved spiritistiske seancer, og "skyggen" forveksles naturligvis med den afdøde.

Det mentale stof i "skyggen" rummer en del hukommelse, og derfor er den i stand til at give endog meget personlige informationer via mediet. Skyggen fortæller måske om en "hemmelig" episode fra det fysiske liv, som kun én i hele verden, har kendskab til … nemlig den afdøde. Ofte glemmer den efterladte, at der faktisk er én mere, som kender denne hemmelighed – nemlig den efterladte. Måske har mediet ganske enkelt læst den efterladtes egne tanker. I andre tilfælde kan det selvfølgelig være den afdødes "skygge", der er til stede, og som rummer alle disse informationer, og de kan aktiveres ved en spiritistisk seance. Endelig kan det naturligvis også være den afdøde selv, der er til stede i sit astrallegeme.

"Skyggen" er en kunstig elemental. Den er skabt af elementalessens, og det, der holder den i live, er den energiimpuls den rummer, efter at have været brugt af det inkarnerende menneske. Den er væsentlig mere vital end en almindelig tankeform. Derfor lever "skyggen" længere. Energi-impulsen giver det astrale lig en begrænset livsperiode. Skyggen er altså et levende lig. En lidt uhyggelig tanke, men "skyggen" er astral virkelighed.

 

b. "Skallerne"

 

I den næste fase bliver "skyggerne" til "skaller". Det er en fase, hvor det mentale stof er rystet løs eller er gået i opløsning. Tilbage er selve den astrale "skal" – næsten uden intelligensimpulser. "Skallen" driver planløst omkring, og går langsomt i opløsning. Men "skallen" kan også nogle gange indfanges ved en spiritistisk seance, og så vil den ofte få tilført liv og energi fra mediet og de tilstedeværende. Sker det, begynder den automatisk at gentage noget af sin tidligere adfærd. Derfor kan den stadig forveksles med den afdøde, som for længst har trukket sig ind på dybere eksistensplaner.

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE