Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN ASTRALE VIRKELIGHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (5 af 20)


Vil man arbejde med højere energier end de fysiske - tankens og kærlige følelsers kraft - kræver det kendskab til det materiale, energierne arbejder igennem.

DEN ASTRALE VIRKELIGHED (5 af 20)

Fuldkommen eller ufuldkommen viden?

 

Den-astrale-virkelighed-06-Leadbeater

 

I Indien er der flere, som mener, at ingen burde holde foredrag eller skrive bøger om emnerne, før de har opnået adeptskab,[1] for ellers vil informationerne være ufuldkomne. Det er rigtigt – men hvis f.eks. H.P. Blavatsky havde fulgt rådet og havde ventet til hun nåede det fuldkomne adeptskab, før hun skrev noget, ville verden ikke have haft Den Hemmelige Lære. Hvis Annie Besant, A.P. Sinnett og andre havde accepteret opfordringen om adeptskab, ville verden ikke have haft bøger om åndsvidenskab før om 6.000 eller 7.000 år. Og selv om bøgerne utvivlsomt ville have langt større værdi, når de til den tid udkom, ville de nuværende generationer ikke have fordel af undervisning i åndsvidenskab.

Det er et bevidst valg, at den ufuldkomne viden stilles til rådighed for menneskeheden, fordi forskerne er overbeviste om, at muligheden for udforskningen ikke opstod for deres egen skyld, men for menneskehedens skyld. Forskerne er på en måde ”øjne” for deres medmennesker, og de har forsøgt at være troværdige øjne. De har forsøgt at rapportere præcis, hvad de har iagttaget, selv om de langt bedre end andre kender de vanskeligheder, der står i vejen for en præcis rapportering. De er udmærket klar over, at der er meget mere at lære, efterhånden som tiden går, men det, de har forsøgt at gøre, selv om det måske ikke altid helt er lykkedes, er at præsentere tingene på en måde, så forståelsen kan udvides, og reelt vil det blot dreje sig om at tilføje ny viden til det eksisterende lager af grundviden uden at ændre den. Håbet for forskerne er, at de ikke overdrager fejlagtige grundlæggende principper.

 

 

_______________________________

[1] I åndsvidenskaben betyder adept ”oplyst” eller ”indsigtsfuld”. En adept er en mester – et menneske, der har fuldført discipelskabet og har opnået 5. indvielse.

_______________________________

Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Download-fil: DEN ASTRALE VIRKELIGHED - C.W. Leadbeater


Artikel-Den-astrale-virkelighed-C-W-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: DEN ASTRALE VIRKELIGHED