Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (11 af 11)


Metafysisk har de to kirtler stor betydning. Hypofysen er organ for clairvoyance, og pinealkirtlen er organ for tankeopfattelse og intuitiv oplysning.

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (11 af 11)

Stofskiftet

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-15

 

Det er imidlertid kun en halv oplysning. For mange år siden fandt man ud af, at hvis man beskadigede den nederste del af hjernen i nærheden af hypofysen, kunne det skabe markante forandringer i legemets metabolisme (stofskifte) − f.eks. udnyttelse af sukker og udsondring af vand. På de første stadier af undersøgelsen af hypofysen var en utilsigtet beskadigelse af det omgivende hjernevæv årsag til fejlvurderinger og misforståelser.

 

”Der er flere og flere beviser på, at hypothalamus er en vigtig del og muligvis hovedsædet for fuldstændiggørelsen af de basiske funktioner, som er fælles for alle hvirveldyr. Stofskiftet med fast føde og vand, ledsaget af sult og tørst, reguleringen af legemstemperaturen, følelsesmæssige reaktioner, søvn, parring, forplantning kan godt have en anatomisk basis i den del af hjernen”.

Professor Herring

 

Endelig er der den vigtige erkendelse, at sammenhængen mellem hypofysen og hypothalamus ikke alene er et ubetydeligt tilfælde, men at den er af den største funktionelle betydning. Hypofysen og hypothalamus udgør en fuldstændiggjort helhed – og begge er i stand til at påvirke hinanden.

 

”Hypofysen udgør en vigtig del af den mekanisme,

som gør det muligt for hypothalamus at udføre

og beherske sine vitale funktioner”.

Professor Herring

 

På den ene side er hypofysens funktioner med afsondringer kontrolleret af nervetråde, der udgår fra hypothalamus, og på den anden side, ved man, at når nogle af hypofysens hormoner føres til hypothalamus, stimulerer hormonerne den til at sætte vigtige nervefunktioner i gang i legemets fjernere dele. Man ved f.eks., at pituitrin (slimvæske) påvirker hypothalamus, så den stimulerer de nerver, der er årsag til udvidelse af hudens blodkar, sved og faldende blodtryk samt temperatur og stofskiftets hurtighed. Men noget, som går i modsat retning, er, at parringsakten hos kaniner stimulerer hypothalamus via nerverne, og det er årsag til, at den stimulerer hypofysen til forøget afsondring. Slimafsondringen, der cirkulerer i blodet, virker på æggestokken og medfører, at modne æg udstødes, og derfor kan de befrugtes.

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-16

Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Download-fil: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN - J.I. Wedgwood m.fl.


Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Læsefil med vendbare sider: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN