Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (1 af 11)


Metafysisk har de to kirtler stor betydning. Hypofysen er organ for clairvoyance, og pinealkirtlen er organ for tankeopfattelse og intuitiv oplysning.

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (1 af 11)

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN

 

Af J.I. Wedgwood m.fl.

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

  

Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood

Du kan frit downloade materialet "HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN" af J.I. Wedgwood m.fl. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!
Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-01

 

Hypofysen og pinealkirtlen har stor interesse for mennesker, der studerer åndsvidenskab. Årsagen er, at de er hormonproducerende kirtler, der er forbundet med de to højeste centre og chakraer. Et chakra er ikke et fysiologisk organ, men et område eller et punkt, hvor den psykiske energi, legemets funktioner og bevidstheden forbindes. Det skal bemærkes, at der ikke er overensstemmelse mellem åndsvidenskaben og yoga-læren om de to øverste hormonproducerende kirtlers forbindelse til de to højeste af de primære chakraer. Iflg. åndsvidenskaben er pinealkirtlen forbundet med hovedchakraet, og hypofysen er forbundet med pandecentret. I yoga-læren er det omvendt. Men chakraer handler altid om grundlæggende kræfter i mennesket.

Hypofysen-og-pinealkirtlen-02Pinealkirtlen

Pinealkirtlen er den hormonproducerende kirtel, som iflg. åndsvidenskaben er forbundet med hovedcentret eller kroncentret, som på sanskrit kaldes sahasrara-chakra. Chakraet består af 960 + 12 ”kronblade” eller ”egre” – dvs. i alt 972 ”kronblade”. Derfor har chakraet også betegnelsen ”den tusindbladede lotus”. De 1.000 kronblade er anbragt i 20 lag, hvor hvert lag har 50 ”kronblade”.

Chakraet befinder sig på toppen af hovedet – eller rettere ca. 15 cm over issen. Dens esoteriske funktion er åndelig vilje, og den forbinder mennesket med det atmiske plan. Når kundalinikraften stiger hele vejen op til hovedchakraet eller sahasrara-chakra, forenes Shiva og Shakti (bevidstheden i sin statiske og dynamiske form), og mennesket bliver ét med alt. Syntesen medfører, at mennesket bliver frigjort fra reinkarnationens nødvendighed.

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-03

 

Hovedcentret eller sahasrara er ikke forbundet med nogen af de sympatiske plexus i det fysiske legeme, men med pinealkirtlen (koglekirtlen eller glandula pinealis) og hypofysen. Hovedcentret står også i forbindelse med udviklingen af cerebrospinalsystemets nerver. Centret er som sagt forbundet med pinealkirtlen, men kirtlen er en medicinsk gåde. Man ved, at pinealkirtlen udskiller et stof (melatonin), der styrer døgnrytmen. Iflg. åndsvidenskaben var pinealkirtlen engang for millioner af år siden et øje. Fontanellen øverst på hovedet fungerede dengang som øjenhule for øjet. Samtidig ved man, at kirtlens hormon (melatonin) påvirker hypofysen, som igen påvirker alle de øvrige centre.

Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Download-fil: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN - J.I. Wedgwood m.fl.


Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Læsefil med vendbare sider: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN