Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (7 af 11)


Metafysisk har de to kirtler stor betydning. Hypofysen er organ for clairvoyance, og pinealkirtlen er organ for tankeopfattelse og intuitiv oplysning.

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (7 af 11)

Hypofysens funktion

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-11

 

Hypofysen er en lille hormonproducerende kirtel på undersiden af hjernen. Den befinder sig næsten nøjagtigt i midten af hovedet − inde bag øjnene på undersiden af hjernen lige under hypothalamus.[1] Hypofysen er en overordnet kirtel på størrelse med et solbær. Den er overordnet, fordi den er det fysiske legemes overordnede center for hormonproduktion. Hypofysen er et kontrolcenter, som regulerer mange sider af legemets vækst, udvikling og daglige funktioner. Hypofysen måler 1,5 x 1,0 x 0,5 cm og vejer ca. 0,5 g. Under svangerskab vokser kirtlen i omfang − måske for at forsyne barnet med vækstmateriale.

Hypofysen består af to dele − af en forreste del (forlappen) og en bagerste del (baglappen) − der er adskilt af en kløft. Det er et faktum, at hovedbestanddelene − den forreste og den bageste lap − føres sammen og placeres i den endelige form via en række temmelig komplicerede udviklingsprocesser. Det antyder den store målbevidsthed, der kendetegner hele processen. Den forreste og den bageste lap er forskellige. Den forreste er skabt som en kirtel, og den opfører sig som en kirtel, for den sender sine udskilninger ud i blodstrømmen. Cellerne i den mellemliggende del, der forbinder de to lapper, ligner cellerne i den forreste lap, men de er mindre og adskiller sig via bestemte reaktioner. Når man taler om den bageste lap, må det være med forbehold, for udforskningen af dens sammensætning og undersøgelserne af dens funktioner er kun nået til det eksperimentelle niveau. Blodomløbet er kun ringe. Én forfatter siger, at den består af nervetråde og nerveknuder, og at den står i umiddelbar forbindelse med tredje hjerneventrikel. Nervevæv eller nerveknude består af en masse eller en gruppe af nerveceller. Dr. R.G. Hodgins siger, at den hovedsageligt består af en temmelig tæt masse af støtteceller. Strukturen tyder på, at den kun har ringe eller slet ingen afsondrende funktion. På den anden side mener man, at den rummer bestemte nervetråde, og hvis det er et faktum, tyder det på, at den har praktisk betydning. Indskudt mellem bageste laps nerveceller findes der ofte nerveceller, der tilsyneladende stammer fra ”pars intermedia” (den mellemliggende del). De er måske årsagen til afsondringen. I ethvert tilfælde er det et faktum, at der fra den bageste lap kan udgå to aktive hormon-legemer.

 

 

_________________________________

[1] Hypothalamus er et lille område i midten af hjernen, diencephalon. Det er det overordnede center for både det endokrine og det autonome nervesystem.

_________________________________

Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Download-fil: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN - J.I. Wedgwood m.fl.


Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Læsefil med vendbare sider: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN