Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (5 af 11)


Metafysisk har de to kirtler stor betydning. Hypofysen er organ for clairvoyance, og pinealkirtlen er organ for tankeopfattelse og intuitiv oplysning.

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (5 af 11)

Shivas øje

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-08

 

Shivas øje (som det kaldes i Østen) svandt efterhånden ind i mennesket, dengang det blev nødt til at fokusere på fysiske oplevelser. Øjet kaldes sædvanligvis ”det tredje øje”, men det ville være mere korrekt at kalde det for ”det første øje”. H.P. Blavatsky påpeger, at alle grupper og familier af levende arter oprindeligt var tvekønnede og objektivt enøjede, inden de begyndte at udvikle deres ”skindklædninger”. Måske husker man Homérs sagn om Odysseus, hvor han kæmpede med kyklopen – kæmpen, der kun havde ét øje midt i panden!

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-09

 

Det kyklopiske øje hos mennesket var engang redskabet for det åndelige syn, og hos dyret var det redskabet for det objektive syn. Efter at have udført sin funktion blev øjet under den fysiske evolution afløst, for udviklingen gik fra det enkle til det komplicerede − to øjne. Mennesket blev på den måde udrustet af naturen til at håndtere fremtidige erkendelser inden for kommende områder. Det forklarer, hvorfor glandula pinealis (pinealkirtlen) opnåede sin højeste udvikling parallelt med den laveste fysiske udvikling. I hvirveldyrene er pinealkirtlen den mest fremtrædende og objektive, hvorimod den er omhyggeligt skjult og utilgængelig hos mennesket undtagen for anatomien, hvor forskerne specialiserer sig i organismens indre opbygning. Både hypofysen og pinealkirtlens omtales i Claudius Galenos’ skrifter (år 200 e.Kr.)[1].

Pinealkirtlen producerer hormonet melatonin, som er ansvarlig for bl.a. søvnkvaliteten, cellernes livslængde og kroppens døgnrytme. Desuden regulerer pinealkirtlen aktiveringen af pubertetens start, og derfor er den afgørende for modningen af både personligheden og kønstrækkene. En ubalance i pinealkirtlen vil være en trussel mod hormonsystemet og arvemassen.

 

 

_________________________________

[1] Claudius Galenos eller Claudius Galen (ca. 129-ca. 217) var romersk læge af græsk afstamning.

_________________________________

Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Download-fil: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN - J.I. Wedgwood m.fl.


Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Læsefil med vendbare sider: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN