Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN FYSISKE KROP
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-fysiske-krop

DEN FYSISKE KROP (1 af 13)


Kroppen tilhører det fysiske plan på grund af sit materiale, og den kan ikke gå uden for det. Dagsbevidstheden, som arbejder i den, er bundet inden for de fysiske grænser.

DEN FYSISKE KROP (1 af 13)

DEN FYSISKE KROP

 

Af Annie Besant

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

  

Den-fysiske-krop-Annie-Besant

Du kan frit downloade "DEN FYSISKE KROP" af Annie Besant. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!
Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DEN FYSISKE KROP

 

Den-fysiske-krop-01-Annie-Besant 

 

Sthula sharira og linga sharira

Udtrykket ”den fysiske krop” omfatter menneskets to lavere principper. På sanskrit består principperne af sthula sharira og linga sharira. I det åndsvidenskabelige sprog er sthula sharira menneskets fysiske krop, som er det laveste og mest forgængelige af menneskets syv principper. Linga Sharira er det samme som æterlegemet. Linga sharira er derfor det fysiske legemes usynlige ”dublet” eller ”dobbeltgænger”. Linga Sharira eller æterlegemet fungerer som en støbeform eller matrix af den fysiske krop. De fungerer begge på det fysiske plan, og de består begge af fysisk stof. De er skabt for at holde den tid, som et enkelt fysisk liv varer. Begge aflægges ved den fysiske død, og de opløses sammen i den fysiske verden, når mennesket går over i astralverdenen og lever videre i sit astrallegeme.

En anden grund til at kategorisere de to principper, som menneskets fysiske legeme består af, er, at så længe mennesket ikke er i stand til at gå uden for den fysiske verden − eller det fysiske plan, som man plejer at kalde det i åndsvidenskaben − bruger mennesket det ene eller det andet eller begge fysiske klædninger. Begge principper tilhører det fysiske plan på grund af det materiale, de består af, og derfor kan de ikke gå uden for det fysiske plan. Bevidstheden, som arbejder i de to principper, er bundet til de fysiske grænser, og de er underkastet tidens og rummets almindelige love. De adskilles sjældent i det fysiske liv, og en adskillelse er ikke anbefalelsesværdig, for den er altid et tegn på sygdom eller en helbredstilstand med dårlig ligevægt.

Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Download-fil: DEN FYSISKE KROP - Annie Besant


Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: DEN FYSISKE KROP