Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN FYSISKE KROP
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-fysiske-krop

DEN FYSISKE KROP (3 af 13)


Kroppen tilhører det fysiske plan på grund af sit materiale, og den kan ikke gå uden for det. Dagsbevidstheden, som arbejder i den, er bundet inden for de fysiske grænser.

DEN FYSISKE KROP (3 af 13)

Syv underafdelinger

 

Den-fysiske-krop-03-Annie-Besant

De syv eksistensplaner - involution og evolution

Planche 01 - Den-fysiske-krop

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Det fysiske stof er opdelt i syv underafdelinger, som skiller sig ud fra hinanden, fordi de hver især har en stor variation af kombinationer inden for egne grænser. Underafdelingerne består af fast, flydende, luft- eller gasagtig og æterisk, for æterisk stof har fire tilstande, der er lige så forskellige, som flydende stof er i forhold til fast og luft- eller gasagtig stof. Det er det fysiske stofs syv tilstande eller underafdelinger, og enhver del af det fysiske stof kan gå over i hvilken som helst af de øvrige tilstande, selv om stoffet vil antage den ene eller den anden stofform som en relativt vedvarende tilstand under det, man kalder normal temperatur og tryk. Derfor er guld sædvanligt fast, vand er flydende, klor (en giftig, gulgrøn gas) er gasagtig. I det fysiske legeme består alt stof af de syv tilstande. Det grove fysiske legeme består af fast, flydende og luft- eller gasagtigt stof, og det æteriske legeme består af æterens fire underafdelinger, der er kendt som 4. æter, 3. æter, 2. æter og 1. æter (atomer).

Når åndsvidenskaben præsenteres for folk, er der mange, der beklager sig over, at informationerne ikke kan bevises naturvidenskabeligt. De, der studerer åndsvidenskab, spørger ofte: ”Hvor skal man begynde”? ”Hvis man ønsker at bevise påstandene, hvor skal man så tage fat”? ”Hvordan forstår man det sprog, som esoterikere taler flydende”? ”Hvad kan man gøre for at forstå og få hypoteserne bekræftet i stedet for bare at acceptere dem i tillid til andre, som påstår, at de ved”? Artikelserien er et forsøg på at besvare spørgsmålene, så de studerende, der virkelig mener det alvorligt, kan se, hvilke praktiske skridt, de først skal tage − med det er stadig underforstået, at de praktiske skridt skal baseres på et liv, hvor de moralske, intellektuelle og åndelige sider trænes. Der findes ikke noget, som et menneske kan gøre alene for det fysiske legeme, som kan forvandle det til hverken en clairvoyant eller en helgen. Men det er også sandt, at det fysiske legeme er et redskab, der skal bruges i processen, og derfor er en vis behandling af legemet nødvendigt, hvis man vil være i stand til at betræde udviklingsvejen. Mennesket vil aldrig nå de åndelige højder, der er målet, hvis det kun beskæftiger sig med det fysiske legeme. Men på den anden side vil det også være umuligt at bestige de åndelige højder, hvis man ignorerer det fysiske legeme. De legemer, som mennesket lever og fungerer i, er dets redskaber, og den allerførste ting, man skal være klar over, er, at legemerne er til for mennesket – mennesket er ikke til for legemerne. Legemerne tilhører mennesket, fordi det skal bruge dem − mennesket tilhører ikke legemerne for at blive brugt af dem. Det fysiske legeme er et redskab, som skal gøres finere, forædles, forbedres, trænes og støbes i en form, så det opbygges af komponenter, der gøre det egnet til at være redskab for menneskets højeste formål på det fysiske plan. Alt, som stræber i den retning, skal stimuleres og dyrkes. Alt, som går i modsat retning, skal undgås.

Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Download-fil: DEN FYSISKE KROP - Annie Besant


Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: DEN FYSISKE KROP