Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN FYSISKE KROP
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-fysiske-krop

DEN FYSISKE KROP (8 af 13)


Kroppen tilhører det fysiske plan på grund af sit materiale, og den kan ikke gå uden for det. Dagsbevidstheden, som arbejder i den, er bundet inden for de fysiske grænser.

DEN FYSISKE KROP (8 af 13)

Celler og atomer

 

Den-fysiske-krop-09-Annie-Besant

Fra atom til organisme

Planche 02 - Den-fysiske-krop

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Nervesystemerne er, ligesom alle andre dele af legemet, bygget af celler, der er små afgrænsede legemer, som består af omsluttende vægge med indhold. De er synlige under mikroskopet og varierer i forhold til deres forskellige funktioner. Cellerne består af små molekyler, og de består igen af atomer – dvs. kemikerens atomer – for et atom repræsenterer for en kemiker den mindste partikel i et kemisk element. De kemiske atomer kombineres på utallige måder for at danne de luftformige, flydende og faste dele af det fysiske legeme.

For esoterikeren er et kemisk atom en levende skabning, der lever sit eget uafhængige liv. Kombinationer af atomer former en sammensat skabning, der igen udgør en levende enhed. Hver eneste celle har sit eget liv, og alle de kemiske atomer, molekyler, celler og organer kombineres til en organisk helhed – en organisme eller et legeme, der skal fungere som redskab for en bevidsthed, der er højere end nogen bevidsthed, som de enkelte dele hver især kender i deres liv.

 

Den-fysiske-krop-10-Annie-Besant

 

Hvis en bloddråbe anbringes under mikroskopet, ser man et antal levende legemer – de hvide og røde blodlegemer, der bevæge sig i bloddråben. De hvide blodlegemer ligner almindelige amøber både i opbygning og aktivitet. I forbindelse med mange sygdomme finder man bakterier og vira af forskellig slags, og naturvidenskaben oplyser, at mennesket har både venlige og fjendtlige mikrober i organismen. Nogle kan skade, mens andre angriber og fortærer skadelige snyltegæster og stofrester. Nogle mikrober kommer udefra, og de hjemsøger det fysiske legeme med sygdomme, mens andre fremmer sundheden. På den måde skifter menneskets legemer konstant materiale, som optages, bliver i legemet i en periode og forsvinder for at indgå som elementer i andre legemer. Der foregår en konstant udskiftning og ombytning.

Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Download-fil: DEN FYSISKE KROP - Annie Besant


Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: DEN FYSISKE KROP