Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN FYSISKE KROP
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-fysiske-krop

DEN FYSISKE KROP (2 af 13)


Kroppen tilhører det fysiske plan på grund af sit materiale, og den kan ikke gå uden for det. Dagsbevidstheden, som arbejder i den, er bundet inden for de fysiske grænser.

DEN FYSISKE KROP (2 af 13)

Linga sharira eller æterlegeme?

 

Den-fysiske-krop-02-Annie-Besant

 

Det fysiske materiale, som de to legemer består af, er forskellige. Det fysiske legeme består af groft fysisk stof, og det æteriske legeme består af finere fysisk stof. I det usynlige æterlegeme er hver eneste partikel en nøjagtig genpart af det synlige fysiske legeme. Æterlegemet er det redskab, som alle elektriske og livgivende energier strømmer igennem, og derfor er det fysiske legeme afhængigt af æterlegemets funktioner. Den æteriske dublet kaldes som sagt linga sharira, men det vil være en god idé, hvis man holder op med at bruge sanskritordet, for det er i lange perioder blevet brugt i en anden betydning i hinduernes litteratur, og det har skabt stor forvirring hos mennesker, der studerer Østens litteratur, uanset om de tilhører Østen eller Vesten. Det er grunden til, at betegnelsen drejes væk fra den anerkendte betydning, og derfor vil det være fornuftigt, hvis man holder op med at bruge ordet linga sharira.

Desuden er det bedre at have et ord i sit eget sprog. Ordet ”æterlegemet” eller ”æterisk dublet” er et udtryk, der giver indtryk af det finere fysiske legemes natur og sammensætning. Udover at være dækkende, er det desuden let at huske. Ordet ”æterisk” fortæller, at legemet består af æter, og ordet ”dublet” fortæller, at det er en nøjagtig genpart af det grove fysiske legeme – en slags ”skygge”.

Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Download-fil: DEN FYSISKE KROP - Annie Besant


Artikel-Den-fysiske-krop-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: DEN FYSISKE KROP