Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (9 af 11)


Metafysisk har de to kirtler stor betydning. Hypofysen er organ for clairvoyance, og pinealkirtlen er organ for tankeopfattelse og intuitiv oplysning.

HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN (9 af 11)

Slimkirtlen

 

Hypofysen-og-pinealkirtlen-13
Andreas Vesalius

 

Hypofysens eller slimkirtlens navn stammer fra det latinske ”pituita”, der betyder ”slim” eller ”slimvæske”. Benævnelsen pituitary (slim), der blev givet den af Andreas Vesalius,[1] er med til at fastholde en misforstået teori om kirtlens funktion, og den har længe været udbredt. Teorien giver kirtlen en begrænset funktion. Den afsondrer angiveligt en væske til at ”smøre” halsen og holde den fugtig. Man gættede på, at afsondringen strømmede ind i næsehulen via små fine kanaler. Misforståelsen opstod pga. den porøse natur i det ben, som ligger mellem slimkirtlen og næsehulen. I virkeligheden findes der ingen kanaler, sådan som man mente det i oldtiden. Dog fortæller dr. R.G. Hoskins senere, at ”hos de lavest stående fisk repræsenteres de af en åben kirtel, der lader en afsondring strømme direkte ud i halsen”. Studiet af de endokrine kirtler er endnu på begynderstadiet.

I studiet var der en fase, hvor forfatterne var tilbøjelige til at betragte hele personligheden som behersket af hypofysen. Karakteregenskaber som medfølelse eller empati, evnen til filosofisk eller abstrakt tænkning, nysgerrighed, sans for at erhverve og konstruere blev sat i forbindelse med kirtlens funktion. Dr. R.G. Hoskins afviser teorien med ordene, ”det er gætværk, der hverken kan bekræftes eller benægtes”.

 

 

_________________________________

[1] Andreas Vesalius (1514-1564 e.Kr.) var anatom, læge og forfatter til en af de mest toneangivende bøger om menneskets anatomi, De humani corporis fabrica. Andreas Vesalius omtales ofte som grundlægger af den moderne anatomi.

_________________________________

Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Download-fil: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN - J.I. Wedgwood m.fl.


Artikel-Hypofysen-og-pinealkirtlen-Wedgwood
Læsefil med vendbare sider: HYPOFYSEN & PINEALKIRTLEN