Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (2 af 14)


Tredje år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (2 af 14)

Første del

Meditation og undervisning

i selverkendelse

 

"Personlig" meditation og "tjenestemeditation"

Den omfattende interesse for meditation overalt i verden viser, at der foregår en mærkbar udvikling af menneskets bevidsthed. I mange tidsaldre har menneskeheden udforsket alle områder inden for fysisk eksistens, men den stigende interesse for bevidsthedsområdet viser, at man er nået frem til nye niveauer i søgen efter viden og forståelse. Det viser også, at menneskeheden er på vej ind i Den Nye Tidsalder.

Meditation − en videnskabelig proces

Meditation er en metode til udforskning af de subtile bevidsthedsområder og til at trænge ind i området med højere bevidsthed, og den skal derfor betragtes som en særlig videnskabelig proces og ikke udelukkende som abstrakt tænkning på de mere konkrete eksistensplaner. Det er nødvendigt at understrege dette faktum, fordi mange har tendens til at opfatte meditation som en metode, der ikke har et særligt mål eller et skabende formål, og i dagens stressede liv opfatter mange meditation som en form for "flugtmekanisme".

Meditation − en mental metode

Ægte meditation er langt fra en flugt til gådefulde sfærer eller til mystiske oplevelser. Ægte meditation er en mental metode til at nå ind til stadigt bredere og dybere bevidsthedsområder. Ægte meditation forstærker den personlige udvikling og kreativitet.

Meditation kan praktiseres på to måder:

  1. Til udvikling af selverkendelse.
  2. Som tjeneste for menneskeheden og planeten.

Det er nødvendigt at forstå forskellen mellem de to punkter, for det er to forskellige metoder, og de har ikke samme formål. Man skal derfor finde ud af, hvilket metode man vil at benytte, og hvordan man vil kombinere metoderne i forskellige meditationer.

To meditative evner

I meditationsgrupper i Den Nye Tidsalder vil man hovedsagelig koncentrere sig om meditation som tjenestearbejde til gavn for Den Nye Tidsalder. Men for at kunne opfylde dette mål, er det nødvendigt at udvikle sine meditative evner og sin selverkendelse. De to evner kompletterer hinanden, og bruges de sammen, kan de skabe en ægte ekspansion af det indre liv. Når den åndelige erkendelse øges via meditation på sjælen, skærpes evnen til tjenestearbejde. Hvis tjenestearbejdet udføres med åndelig kreativitet og udstråling, påkaldes sjælen, og man får større kendskab til den. Kreativitet og udstråling kompletterer og er afhængig af hinanden.

Desuden skal man være klar over, at psykologiske og åndelige aktiviteter ikke kan realiseres, hvis de udføres hver for sig, for der foregår et aktivt samspil mellem dem. Tænkning kan vække følelser og omvendt, og både følelser og tænkning har plads i ægte meditation. Den omfatter både den følelsesmæssige og den mentale side, og aspiration og invokation er vigtige faktorer. Viljen er også et vigtigt element, for viljen tilfører dynamisk energi. Det er en sammenblanding af forskellige proportioner af alle disse facetter, der resulterer i en stærk, synteseskabende indre handling.

Artikel-Skabende-meditation-03-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-03-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6