Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (4 af 14)


Tredje år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (4 af 14)

Skabende meditation

 

Det er nu hensigten at gennemgå, hvordan refleksiv meditation og receptiv meditation kan anvendes sammen og i udvidet form som en positiv skabende kraft. Effektiv skabende meditation har følgende faser eller stadier:

 

1. Forberedelse, der hovedsageligt består af:

a. At i så høj grad som muligt at eliminere alle de fordomme, som bevidstheden ofte indeholder − det gælder tanker, følelser, begær o.l.

b. At løfte bevidsthedscentret og koordinere og forankre det på mentalplanet.

c. At løfte bevidstheden videre op til sjælsplanet.

 

2. Receptiv meditation

- der sædvanligvis medfører, at tankesindet oplyses af sjælens lys, så det bliver i stand til at modtage idéer og opnå intuitiv forståelse af tendenser, der har relation til Den Nye Tidsalder og det specielle område, man retter sin opmærksomhed mod.

3. Refleksiv meditation

- hvor man ved koncentreret og kontrolleret tænkning på idéerne forsøger at forstå dem stadig klarere og dybere, og at finde frem til alle deres udviklings- og anvendelsesmuligheder.

4. Skabende meditation

Denne meditation indebærer, at man skal aktivere det oplyste tankesind, som har kontakt til sjælen, til at skabe og opbygge tankeformer, der indeholder et positivt element af den indsigt og de indtryk, man har modtaget og reflekteret over. Det giver større forståelse af det, man er kommet i kontakt med under meditationen. Det vil desuden medføre, at den kontaktede energi bliver tilgængelig for den mediterende og for andre. Efter at have opbygget en klar tankeform, der har relation til meditationens tema, skal der tilføres følelsesenergi. Det medfører, at kraften fra ens egne følelser lidt efter lidt indpodes i tankeformen, og det giver meditationen en bedre retning. (Processen med at bringe tankesindets styrke og hjertets styrke sammen blev beskrevet i andet års femte instruktion i afsnittet om invokation og evokation). Det næste vil være, at menneskeheden visualiserer de frugtbare virkninger, der opstår efter modtagelsen af en tankeform.

5. Udstråling

For at fuldføre processen er det nødvendigt at frigøre den kontaktede energi, for man risikerer overstimulering hvis man fastholder energi, menneskeheden kan få gavn af. Udstrålingsprocessen og værdien af udstråling er beskrevet i andet års sjette instruktion. Man vil muligvis også have glæde af at genopfriske de forskellige grundlæggende regler i "tjenestemeditation", der findes i andet års instruktioner.

Det er vigtigt at forstå, at skabende meditation ikke betyder, at man selv skaber skitserne for Den Nye Tidsalder ud af intet, for de ekskisteer allerede. De er udarbejdet af tankesind, der er langt højere end menneskets. Men mennesket kan medvirke ved at skabe nye tankeformer, som disse skitser kan iklædes, dvs. et nødvendigt hylster, en form eller "legeme", så de kan få et ydre udtryk.

Artikel-Skabende-meditation-03-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-03-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6