Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Tredje-år

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (11 af 14)


Tredje år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER - 1:6 (11 af 14)

Menneskeheden har et fælles mål

− fremtiden

 

Mennesket befinder sig i en verden, hvor det er afhængig af andre mennesker, og menneskeheden har et tydeligt fælles mål − fremtiden. Følgende citater understreger sandheden om fællesskabet i den "ene menneskehed":

 

"Gud har skabt en planet, hvor mennesket ikke er alene, og hvor det, man gør, uundgåeligt skaber stadig større ringe i vandet. Det er både en velsignelse og en tragedie på Jorden, at alle er gensidigt afhængige af hinanden. Alle har fordele ved denne samhørighed af skæbner … I en verden med gensidighed er alle modtagere af goder, man ikke selv har skabt. Men man må også betale en pris for den sociale samhørighed. Den sagesløse lider på grund af det onde, som menneskeheden spreder som et mørkt skjold, og som er et resultat af den måde, man lever på. Det er i sandhed en tragedie. Men det alternative ville være endog mere tragisk. Det ville betyde, at mennesker ville blive indesluttede små sjæle, hermetisk udelukket, ikke kun fra det fælles onde men også fra det fælles gode. Samfund er Guds gave til denne planet, og menneskets gensidige afhængighed kan stadig blive Hans største velsignelse."

 

J.L. Liebman: Peace of Mind

 

"Samfund er en sammensætning af former eller processer, hvor alle lever og vokser ved vekselvirkning med hinanden. Det medfører, at det hele bliver så forenet, at det, der finder sted i et område, påvirker resten.

Det er et omfattende spind af gensidig handling, opdelt i utallige systemer. Nogle af dem er helt forskellige, andre er ikke nemme at opspore, men alle er sammenvævet i en sådan grad, at mennesket kun ser de forskellige systemer, der svarer til dets egne synspunkter."

 

Charles H. Cooley: The Social Process

 

"Så fordelagtige er alle former for gensidige tjenester, at det er rimeligt at spørge, om ikke samarbejde og sympati − først instinktivt, senere fornuftsbegrundet − er de største goder, der findes selv i den organiske natur?"

 

Henry Drummond: The Ascent of Man

 

Flere aspekter af rigtige relationer:

De kan benyttes som temaer til kontemplation og meditation.

Rigtig relation til tid: En af de store udfordringer for det nuværende teknologiske samfund er at kunne styre tempoet i livet og at stå bevidst fokuseret i et roligt midtpunkt, mens man lever som en aktiv fungerende personlighed. Det betyder, at man lærer at leve med omgivelsernes konstante aktiviteter, og med det konstante pres til at gennemføre tingene hurtigt.

Relation mellem at give og at modtage:

Ofte bedømmes mennesker efter, hvor givende de er, men det er ligeså vigtigt at være åben og imødekommende ved at modtage fra andre. Nogle velmenende mennesker bliver så involveret i det, de kan gøre for andre, at de afskærer sig selv fra at modtage. Det drejer sig ikke kun om at modtage materielle gaver, men også at være åben for modtagelse af kærlighed fra omgivelserne. Begrebet om at lytte og forstå er også en del af processen med at modtage. Hvis man kun er optaget af, hvad man kan gøre for andre, så lukker man for det, de kan give. Det er vigtigt at skabe balance i livet mellem at give og modtage. Til sammenligning har begrebet at dele elementer i sig af begge.

Rigtige indre relationer:

Meditation kan være en hjælp, hvis man ønsker at forene hjertets og tankesindets energier i det daglige liv, hvis man ønsker at forbinde bevidsthedens lavere del med den højere del, og hvis man ønsker at integrere de forskellige facetter til en storslået og smuk helhed.

Det er bare nogle forslag med korte sætninger, som det vil være fornuftigt at udforske i meditation. Man kan udvide indsatsen ved yderligere at læse om emnet: Rigtige relationer.

Artikel-Skabende-meditation-03-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-03-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE GRUPPEMEDITATION FOR DEN NYE TIDSALDER 1:6