Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 4:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Femte-år

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 4:6 (20 af 21)


Femte år - Instruktion 4 - 21. juni-20. august - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 4:6 (20 af 21)

Aktiv tjeneste

 

Set fra en anden synsvinkel, så har al åndeligt tjenestearbejde sin oprindelse på det atmiske plan, som udtrykkes af det sjette underplans kvalitet: "Aktiv tjeneste".

Tjeneste skal udføres med glæde. Det føles ofte besværligt og ubehageligt at bruge viljen, fordi personligheden er villig til at underkaste sig "loven om økonomi" og lade sig styre af den. Det betyder, at man vælger at spare på energien ved at følge vejen med den mindste modstand. Man springer over, hvor gærdet er lavest. Men i virkeligheden skal man betragte viljen fra en anden synsvinkel, for den er nært forbundet til lyksalighed – en kvalitet, der stammer fra det syvende atmiske underplan.

 

"Den invokerede kraft til genoprettelse af planen på Jorden er et udtryk for vilje. Forsegling af 'døren til det onde' kræver, at man forstår at bruge viljen. Og det er en hasteopgave, som disciple opfordres til at tage fat på. Det kræver en esoterisk forståelse af den problematik, som menneskeheden står overfor i denne tid. Viljesaspektet kan man kun komme i kontakt med fra mentalplanet, og derfor kan kun de, der arbejder med tankesindet, modtage energien. De, der prøver at vække Shamballa-kraften nærmer sig ildenergien. Ild symboliserer mentalplanet, og kvaliteten er mental. Ild er et aspekt af den guddommelige natur. Ild blev et dominerende aspekt i Anden Verdenskrig. Ild skabes med fysiske metoder og ved hjælp af mineralriget. Det var det voldsomme og foretrukne ødelæggelsesmiddel i denne krig. Det var en opfyldelse af den ældgamle profeti om, at forsøget på at udslette den ariske race vil ske ved hjælp af ild, ligesom det gamle Atlantis blev tilintetgjort med vand. Men den flammende gode vilje og den bevidste og fokuserede brug af Shamballa-kraften kan imødegå ild med ild – og det skal gøres."

Alice A. Bailey: Esoterisk Astrologi, s. 530

 

Relationen mellem vilje og ild er baseret på den forbindelse og på den direkte kommunikation, der eksisterer mellem mentalplanet, det atmiske plan og det første Adi-plan, der kaldes "Ildhavet".

 

"Arbejdet med at forberede Kristi genkomst kræver, at man bruger viljen. Det fremgår tydeligt af dedikationen forud for meditationen til genkomsten: 'At man skal glemme det, man har lagt bag sig', at man skal stræbe mod sine 'højeste åndelige muligheder' og løbende opretholde sit 'livsmål'. Det kræver masser af vilje. Det gælder især det første tiltag: At lægge fortiden bag sig. Det er vigtigt at forstå, at selvom det var chokerende, så er den nuværende personlighed et resultat af fortiden. Derfor skal man enten lægge fortiden bag sig eller transformere den. Erkendelse af behovet pointeres i den sidste linje i den invokation, som medlemmer af den nye verdenstjenergruppe er blevet opfordret til at bruge hver dag kl. 17:00: 'Må jeg udføre min del af det Ene Arbejde gennem selvforglemmelse, harmløshed og velovervejet tale'."

Alice A. Bailey: Hvid Magi, s. 275

Artikel-Skabende-meditation-05-04-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 4:6


Artikel-Skabende-meditation-05-04-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 4:6