Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET (2 af 12)


Giv Johan Galtung Nobels fredspris. Personligt har han ikke behov for prisen. Han har mere end rigeligt af hæderstegn og æresbevisninger, men verden har behov for at give ham fredsprisen.

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET (2 af 12)

Barndoms- og ungdomsårene

 

Barndoms- og ungdomsårene (1930-50)

Johan Galtung blev født i 1930 i Oslo, som den sidste i en søskendeflok på tre. Hans 14 år ældre søster Lellik blev journalist, og hans ti år ældre søster Dagny blev Norges første skolepsykolog. Hans far August Galtung var overlæge ved Ullevål sygehus, og faderen var 49 år, da Johan kom til verden. Ægteskabet mellem August Galtung og Helga Holmboe beskrives som harmonisk og kærligt og blev et godt eksempel for Johan i, hvordan et ægteskab skal være. August var en idealfar for Johan − altid venlig, positiv og opmuntrende, intellektuelt stimulerende og god til at skabe berøringskontakt. Johan fortæller, at han blev respekteret som et selvstændigt menneske fra han var 3 år.

 

Fredskompetence-&-Kreativitet-02-Rolf-Kenneth-Myhre

 

En iskold februar-nat i 1944 − da Johan var 12 år − oplevede han at se sin far blive hentet af tyskerne og arresteret. Faderen blev løsladt igen en måned før krigens slutning. Det blev en af årsagerne til Johans senere karrierevalg. Hans intelligens tillod, at han kunne begynde i skolen i en alder af kun 5 år. Han trivedes ikke i skolen − de første 12 skoleår "flyder sammen som et gråt tidsslør, næsten uden konturer". I gymnasietiden udviklede Johan sin "både-og"-grundholdning, som siden har hjulpet ham ud af dualismens mange intellektuelle fængsler. I forhold til politik resulterede dette tidligt i et socialdemokratisk syn. Johan kom først til at opleve studielykke på universitetet. Han studerede på to fakulteter samtidig i fagene matematik og socialogi. Som ung var hans store inspirationskilder Henrik Ibsen, Bertrand Russel, Mahatma Gandhi og kultursociologen Pitirim Sorokin. Filosoffen Arne Næss var hans gode lærerven, og de skrev sammen en bog om Gandhi.

Artikel-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET