Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET (6 af 12)


Giv Johan Galtung Nobels fredspris. Personligt har han ikke behov for prisen. Han har mere end rigeligt af hæderstegn og æresbevisninger, men verden har behov for at give ham fredsprisen.

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET (6 af 12)

Verdens første

fremtidsforskningskonference

 

I september 1967 organiserede Johan Galtung og Robert Jungk verdens første fremtidsforskningskonference i Oslo. Galtungs personlige fokus var, "hvordan menneskehedens grundbehov ville udvikle sig, og hvilken teknologi, der er nødvendig for at imødekomme dem, altså at se menneskenes behov som historiens drivkraft, og ikke eliternes indfald". Han var leder af en omfattende Gallup-undersøgelse i 1969, hvor 9.000 mennesker i 10 lande fik stillet 200 spørgsmål. Det resulterede i bogen Images of the world in the year 2000, der senere udkom i 1976. Men selve bogarbejdet var udført inden udgivelsen af Romaklubbens The Limits to Growth (1972) − et projekt som han for øvrigt blev inviteret til at deltage i. Galtung var i årene 1974-77 præsident for World Future Studies Federation, der blev stiftet i 1973. I selvbiografien gennemgår han en række af de spådomme, som han har fremsat i årenes løb.

 

Fredskompetence-&-Kreativitet-06-Rolf-Kenneth-Myhre

 

Anden gang han giftede sig var i 1969 med Fumiko Nishimura fra Japan. Hun har bl.a. eksamen i socialarbejde ved universitetet i Filippinerne − og desuden er hun en særdeles kompetent kok. Sammen har de fået to børn, Fredrik (1970) og Irene (1977). De har sammen skrevet bogen Kan vi lære af kineserne? (1975).

Undervisning, forskning og fredskonsulent over hele Jorden (1977- )

Galtung skriver, at der begyndte at opstå en gensidig mætning mellem ham og de norske politikere og medier. Derfor forlod han i 1977 stillingen som fredsprofessor ved universitetet i Oslo og blev kosmopolit. Hans første nye opgave blev projektkoordinator for FN-universitetet i årene 1977-81, hvor han boede henholdsvis i Schweiz og Frankrig. I Frankrig fik han desuden den interessante opgave at være hovedkonsulent for verdens største fredsmuseum. Det er fra denne tid og fremefter, at de fleste af storbedrifterne i hans lange karriere kan tilskrives: 7 æresdoktorater, 4 æresprofessorater, 56 gæsteprofessorater samt konsulentarbejde for 15 forskellige FN-organer. Han fik tildelt en række hæderspriser, bl.a. Right Livelihood Award, der er en slags alternativ Nobel-fredspris. I alt har han skrevet og redigeret over 100 bøger og over 1000 artikler. Han har holdt tusindvis af foredrag og forelæsninger.

Til trods for denne store aktivitet har han kunnet nå at besøge Norge 5-6 gange hvert år, og han har en hytte ved Torsnes i Hardangerfjorden. I 2003 havde han ca. 50 opgaver i planlægnings- eller skrivefasen.

Artikel-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET