Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET (9 af 12)


Giv Johan Galtung Nobels fredspris. Personligt har han ikke behov for prisen. Han har mere end rigeligt af hæderstegn og æresbevisninger, men verden har behov for at give ham fredsprisen.

FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET (9 af 12)

Uddannelses- og

undervisningsprogram om fred

 

I 2001 blev TRANSCEND Peace University formelt stiftet som et uddannelses- og undervisningsprogram om fred. Uddannelsen og undervisningen sker on-line som internatkursus med sigte på en MA i konflikt- og fredsstudier − on-site som kursus en række steder i verden (bl.a. på Den socialpædagogiske højskole i Sandnes i Norge) − og on-board på skibet PeaceBoat, som drives af en japansk NGO, og som to gange hvert år rejser rundt i verden og besøger konfliktsteder.

 

Fredskompetence-&-Kreativitet-09-Rolf-Kenneth-Myhre

 

"Hvem betaler for alt dette? Bortset fra en arv fra min kære tante Tupsi og onkel Jens Fredrik Galtung i Moss − absolut ingen! Vi arbejder uden betaling − vi er fattige − men vi er uafhængige. Vi tager betaling for uddannelse, men aldrig for råd i konflikt … Og hvad betyder det for mig personligt? At alle linjer i mit liv løber sammen − længe før afslutningen".

 

Konflikt på fire niveauer

I den letlæste "folkelige bog" Både-og i en innføring i konfliktarbeid (2003) giver Galtung en række konkrete eksempler på konflikter på fire niveauer. På mikro-niveau er der indre konflikter hos personer (dilemmaer) og mellem personer (uenigheder). På mellemniveau er der konflikter mellem mennesker i samfundet − eksempelvis mellem klasser, køn, race, hudfarve og generationer. På makroniveau er der konflikter mellem stater og mellem stat og nation. På mega-niveau er der konflikter mellem store regioner og civilisationer − f.eks. den kolde krig mellem Øst og Vest − den økonomiske konflikt mellem Nord og Syd − konflikten mellem kristne og muslimske regioner − osv.

Artikel-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre
Download-fil: FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET - Rolf Kenneth Myhre


Artikel-Fredskompetence-&-Kreativitet-Rolf-Kenneth-Myhre
Læsefil med vendbare sider: FREDSKOMPETENCE & KREATIVITET