Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Sjette-år

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (13 af 17)


Sjette år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (13 af 17)

Det kollektive ubevidste

 

Betydningen af de kollektive aspekter, som alle har i den udstrækning, de domineres af dem, er blevet dokumenteret af Carl Jung i udforskningen af det "kollektive ubevidste". Denne erkendelse har været nødvendig. Lavere udviklede mennesker har fundet og finder stadig muligheder for at få erfaring og vækst i det kollektive ubevidste.

Men der kommer et tidspunkt i menneskets psykologiske udvikling, hvor det skal udvikle den analytiske tænkeevne og personligheden. Det tager afstand fra og gør oprør imod de grupper, det var knyttet til. Det er en fase, der er præget af stærk individualisme, og den har været dominerende i Vesten siden renæssancen og specielt efter den franske revolution. Og den havde sit højdepunkt i den "hårde individualisme", der karakteriserede det amerikanske liv indtil verdenskrigen.

Pendulet er begyndt at svinge til den modsatte side. Der lægges igen vægt på grupper og gruppeliv. Det er nødvendigt for at undgå risikoen for socialt kaos, anarki, hensynsløs konkurrence osv., men meget vil afhænge af de nye gruppers bevidsthedsniveau og af relationerne mellem det enkelte menneske og gruppen.

Bevidsthedsniveauet har en afgørende betydning, og det er ikke i tilstrækkelig grad erkendt. Selv de, der relativt set har den største indsigt – eksempelvis Carpenter og Jung – var ikke i stand til at beskrive forskellen mellem en gruppes instinktivt/følelsesmæssige niveau, dens personlighed og dens sjæl. Denne mangel skaber begrebsforvirring mellem de lavere og højere aspekter, mellem gamle, almindelige og uønskede påvirkninger og fremadrettede, inspirerende idéer og idealer.

Artikel-Skabende-meditation-06-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-06-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6