Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Sjette-år

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (16 af 17)


Sjette år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (16 af 17)

Brobygning

 

Det skal understreges, at målet er en brobygning, der foregår i bevidstheden. For at forså hvad brobygningen forudsætter og medfører, vil det være en god idé at studere:

1. "Brobygning"

Dvs. den begyndende forening af to eller flere mennesker, der tidligere ikke havde relationer. Det medfører nedbrydning af barrierer, f.eks. kritik, uoverensstemmelser osv., og af de barrierer, der er skabt af mangel på forståelse og anerkendelse osv. Der skal skabes en levende bro, som kan symboliseres af en lysstråle.

2. "Vekselvirkningen over broen"

Broen er i sig selv blot et forbindelsesled, en mulighed, en "evne". Den udgør et nødvendigt grundlag, og broens nytte viser sig som udveksling af energi, af mængden og kvaliteten af tanker og følelser af de "bølger af lys og kærlighed", der passerer i begge retninger.

3. Tilnærmelse

Aktiv vekselvirkning skaber gradvis en tilnærmelse. Det kan i grove træk illustreres med en elastik, der samler to genstande. Set fra en kvalitativ synsvinkel kan man sige, at en hurtig udveksling af energier skaber en voksende farvning af egenskaberne. Det er en vækst, der får dem til at ligne hinanden, og det medfører, at de subjektivt "nærmer" sig hinanden. Symbolsk set bliver broen kortere og bredere.

4. Kontakt

At nærme sig hinanden medfører, at der skabes en ægte og direkte kontakt. Gruppemedlemmernes auraer rykker tættere og tættere sammen, og til sidst rører de ved hinanden. På det stadie sker udvekslinger nemt og ofte.

5. Forening og syntese

Der er tale om en kulmination af synteseprocessen. I begyndelsen sker den delvis og ustabilt. Derefter bliver den gradvis mere dybtgående og konstant. Det enkelte gruppemedlem erkender, at dets egne interesser svarer til gruppens interesser. Erkendelsen medfører, at gruppemedlemmet fungerer i gruppen som et af dens "organer". Den væsentligste psykiske evne, der gør synteseprocessen mulig, er telepatisk sensitivitet. Målet kan kun nås ved hjælp af voksende telepati. Den telepatiske evnes natur er beskrevet af den tibetanske mester i bogen Telepati. Lovene om gruppearbejde er også beskrevet i Kosmisk Ild og i Esoterisk Psykologi, II.[1]

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Kosmisk Ild, s. 1109-1115, og i Esoterisk Psykologi, II, s. 177

_________________________________

Artikel-Skabende-meditation-06-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-06-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6