Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Skabende-meditation-Sjette-år

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (2 af 17)


Sjette år - Instruktion 1 - 21. december-20. februar - Instruktion og vejledning i skabende meditation.

SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6 (2 af 17)

OPGAVER, DER SKAL UDFØRES

 

fra 21. december – 20. februar

– skal dedikeres til

loven om rigtige menneskelige relationer

 

I sjette års instruktioner skal følgende emner studeres, og de er grundlæggende for rigtig forståelse af gruppens natur og formål, og for at gruppen kan fungere effektivt. Emnerne er:

  1. Hvad er en gruppe?
  2. Skabende meditation.
  3. Videnskaben om triangler.
  4. Samtidighed.
  5. Love og principper.
  6. Udstråling.

De meditationsomrids, der benyttes, fokuserer primært på refleksiv meditation, hvor man "funderer" og "reflekterer" over det emne, der studeres, og hvor man bruger emnet som et "nøgleord". I meditationen vil "frøet spire frem" og udfolde sine skjulte muligheder og egenskaber. Det vokser op og bliver en plante, der blomstrer og bærer frugt.

Når det er udført tilfredsstillende, vil resultatet være, at tankesindet er blevet oplyst af sjælens lys. Tankesindet er trængt ind i meningens verden, og der er kommet inspirative glimt fra de højere mentale underplaner (den abstrakte tænkeevne) og fra intuitionens plan (det buddhiske plan). Det vil være en hjælp i opbygningen af den første del af antahkaranaen (mellem tankesindets lavere og højere aspekt) og også til at fremme den proces, der giver sjælen større indflydelse. Men den primære hensigt med at praktisere refleksiv meditation er at få en dybere forståelse af arbejdets betydning for at gøre det mere effektivt.

Refleksiv meditation er nemmere at udføre end skabende meditation, for refleksiv meditation er mere enkel og har en mere modtagende natur. Men det er ikke en afgørende forskel, for selvom refleksiv meditation ikke har til formål at udsende tankeformer, så har den alligevel nogle skabende virkninger – hovedsageligt på den, der mediterer – og derved på udviklingen af tankeformen om det emne, der studeres.

Hvis man føler, at både det refleksive og det skabende stadie gør meditationen for lang, kan man anvende den refleksive meditation i de to første uger af hver periode.

Efterhånden som man på den måde gør arbejdet stadig mere dybtgående, kan man begynde at skabe et magnetisk og udstrålende center i sine egne omgivelser. Derved udvides den udstrålende aura og forbereder grundlaget for større gruppeaktivitet i fremtiden.

Artikel-Skabende-meditation-06-01-Meditation-og-instruktion
Download-fil: SKABENDE GRUPPEMEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6


Artikel-Skabende-meditation-06-01-Meditation-og-instruktion
Læsefil med vendbare sider: SKABENDE MEDITATION - LOVE OG PRINCIPPER 1:6