Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKER OM OPDRAGELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tanker-om-opdragelse-Erik-Ansvang

TANKER OM OPDRAGELSE (5 af 11)


Hvad menes der med opdragelse? Og med hvilke metoder når man lettest og mest effektivt målet med opdragelsen? Emnet er vigtigt, for i nutiden sker der store forandringer i politik, religion og sociale forhold.

TANKER OM OPDRAGELSE (5 af 11)

Kvinder og slaver

 

Tanker-om-opdragelse-05-Erik-Ansvang

 

Umiddelbart lyder det måske som et forbilledligt samfund, men der var to store, mørke pletter på denne civilisation – der fandtes slaver, og man ignorerede kvindens ret til borgerskab.

Den almindelige holdning til kvinderne og deres formåen var, at der fandtes flere af borgerpligterne, som kvinder ikke var i stand til at opfylde. Tilsyneladende tænkte datidens grækere ikke på, at de pligter, der blev varetaget af kvinderne, var nødvendige for byens velfærd og for selve dens eksistens − og disse forpligtelser var manden ikke i stand til at påtage sig. Det er indlysende, at moderskabet i sig selv burde have givet den absolut højeste berettigelse til fuldgyldigt borgerskab.

Kvinden var ansvarlig for barnets første indtryk i livet. Hun varetog ansvaret for udviklingen af barnets spirende tænkeevne og det vågnende følelsesliv – og det er vel unødvendigt at sige, at det er en opgave af vital betydning for samfundet? Barnets og ungdommens opvækst og opdragelse er som bekendt en forberedelse til livet som mand eller kvinde, og opdragelsen skal gøre et menneske egnet til at leve i det menneskeskabte fællesskab.

 

Tanker-om-opdragelse-06-Erik-Ansvang

 

Der skal ikke herske tvivl om, at de gamle grækeres indstilling til kvinder og slaver var forfærdelig og helt uacceptabel, men disse store og mørke pletter på en civilisation, der på mange andre områder var imponerende, skal ikke stå i vejen for at undersøge, om der var elementer og holdninger, som kan være nyttige i nutidens og i fremtidens samfund.

Artikel-Tanker-om-opdragelse-Erik-Ansvang
Download-fil: TANKER OM OPDRAGELSE - Erik Ansvang


Artikel-Tanker-om-opdragelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TANKER OM OPDRAGELSE