Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ASTROLOGI & EINSTEINS RELATIVITETSTEORI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Astrologi-og-Einsteins-relativitetsteori-Grebstein

ASTROLOGI & EINSTEINS RELATIVITETSTEORI (4 af 7)


Astrologi er kilden til alle andre videnskaber, og alle videnskaber er inkluderet i astrologi - og astrologi er inkluderet i alle videnskaber.

ASTROLOGI & EINSTEINS RELATIVITETSTEORI (4 af 7)

Zodiaken er i bevægelse

 

Astrologi-og-Einsteins-relativitetsteori-04-Grebstein

 

Astrologi påviser − ligesom andre videnskabelige retninger − at ingen form for stof befinder sig i en hviletilstand. Stoffet er altid i bevægelse, og derfor modtager, transformerer og transmitterer det konstant energi. Hindu-astrologien viser zodiaken som stationær. Det er den også set i relation til solsystemet, men selve zodiaken er også i konstant bevægelse. Men forskellen på bevægelsen i rummet er så stor, at den kun kan iagttages over flere århundreder, og derfor betragtes den som stationær i astrologisk forstand. Den gamle græske filosof Archimedes formulerede den kendte aforisme: "Giv mig et punkt at stå på, og jeg vil bevæge Jorden". Enhver kosmisk bevægelse vil altid have et omdrejningspunkt, som objektet kredser og bevæger sig omkring.

H.P. Blavatsky siger om emnet: "Solen (dvs. solsystemet) har Alcyone i Plejaderne som centrum for sin orbis".[1] Ethvert eksisterende system har et centrum eller et omdrejningspunkt. Fordi et system er sammensat af dele, så vil delene have relation til det centrum, der er hele systemets omdrejningspunkt eller midtpunktet for bevægelsen. Imidlertid er et sådant centrum knyttet til et større system, og derfor bruger det dette større systems centrum som sit omdrejningspunkt. En anden oplysning af H.P. Blavatsky er:

 

"De (Plejaderne) betragtes (specielt Alcyone) som det centrale punkt, som Universets fiksstjerner kredser om",[2]. Hvis Plejaderne er det midtpunkt, som fiksstjernerne kredser om, "så er det de syv rishier (Store Bjørn), der markerer tid og varighed af begivenhederne i menneskenes syvårige livscyklus"[3].

 

Når man sammenfatter H.P. Blavatskys og Alice A. Baileys bøger, toner et billede frem af en kosmisk intelligens, der i sammenligning er langt højere end forskernes betydeligt mindre. Når H.P. Blavatsky siger, at det er de syv rishier, der markerer tiden, så mener hun, at det er dem, der kontrollerer hastigheden i zodiakens bevægelse. Derfor fremtræder rishierne som den ene af de kilder, der fører energi til zodiaken, og den anden energikilde er Plejaderne.

Omdrejningspunkter

Jorden har to omdrejningspunkter. Det ene er rundt om sin egen akse, som skaber dag og nat. Det andet har relation til Solen, der skaber årstiderne. Solen har også et omdrejningspunkt. Det man skal forstå er, at omdrejningspunktet også er i bevægelse, og at man kun kan opfatte det som stationært, fordi bevægelsen har relation til et andet objekt i bevægelse. Fordi Einstein betragtede geometri som en gren af videnskaben fysik, er geometri også en del af astrologien, der fungerer via grader og koordinater.

 

 

_________________________________

[1] H.P. Blavatsky: The Secret Doctrine, p. 545

[2] H.P. Blavatsky: The Secret Doctrine, p. 551

[3] H.P. Blavatsky: The Secret Doctrine, p. 549

_________________________________

Artikel-Astrologi-og-Einsteins-relativitetsteori-Grebstei
Download-fil: ASTROLOGI & EINSTEINS RELAIVITTSTEORI - Samuel Grebstein


Artikel-Astrologi-og-Einsteins-relativitetsteori-Grebstei
Læsefil med vendbare sider: ASTROLOGI & EINSTEINS RELAIVITTSTEORI