Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKET OG DE SYV PLANER - 05
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mennesket-og-de-syv-planer-Mystik-Spirituelt

MENNESKET OG DE SYV PLANER - 05 (1 af 9)


I solsystemet er der syv forskellige stofverdener eller -planer, der består af partikler, som er vævet sammen, sådan at de opfattes som en sammenhængende helhed.

MENNESKET OG DE SYV PLANER - 05 (1 af 9)

MENNESKET OG DE SYV PLANER

Introduktion til den esoteriske lære 5

 

Af Hardy Bennis

 

Mennesket-og-de-syv-planer-Mystik-Spirituelt

Du kan frit downloade artiklen "MENNESKET OG DE SYV PLANER" af Hardy Bennis. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

MENNESKET OG DE SYV PLANER

Introduktion til den esoteriske lære 5

 

Mennesket-og-de-syv-planer-01-Den-esoteriske-lære

 

Verdener af finere stof

Åndsvidenskaben fortæller, at der i solsystemet er syv forskellige stofverdener eller -planer. Med et stofplan mener man en verden, der består af partikler, som er vævet sammen til strukturer, så de kan opfattes som et sammenhængende hele.

Den fysiske verden er et bevidsthedsplan, der opfattes med de fysiske sanser. De fysiske sanser og den fysiske krop er menneskets redskaber, som gør det muligt at være bevidst, gøre erfaringer og bevæge sig omkring i den fysiske verden − men ifølge åndsvidenskaben er der andre bevidsthedsplaner og verdener end den fysiske.

I artiklerne om reinkarnation og karma (nr. 3 og 4 i denne serie), nævnes det igen og igen, at når et menneske dør, går det ind på andre bevidsthedsplaner, og den verden, som det i første omgang bevæger sig ind på, kaldes astralplanet.

Men før astralplanet og de højere bevidsthedsplaner forklares, er det hensigten at beskrive menneskets konstitution og dens fantastiske potentialer. Det drejer sig om indre instanser og potentialer, som de færreste mennesker har kendskab til, på trods af at ethvert menneske er i besiddelse af dem.

En verden inde i en verden inde i en verden …

Foreløbig er de fleste mennesker kun bevidste om den fysiske verden med dens atomer, molekyler, celler osv., men et nærmere studie af fysiske atomer afslører, at der er relativ stor afstand mellem atomkernens diameter og de omkredsende elektroner. Naturvidenskaben fortæller, at atomkernens diameter er omkring 100.000 gange mindre end hele atomets diameter. Det betyder, at der er et meget stort "tomrum" inden i de fysiske atomer, og i dette tomrum er der endnu mindre "partikler" – så små, at man aldrig vil kunne se dem med fysiske redskaber. På samme måde som i den fysiske verden hænger disse ufatteligt små "partikler" sammen i strukturer og danner derfor også en verden, der er lige så sammenhængende som den fysiske verden.

 

Mennesket-og-de-syv-planer-04-Den-esoteriske-lære

 

Inde i denne mikroverden er der igen et stort tomrum, hvor endnu mindre "partikler" danner den næste verden − og sådan bliver det ved, indtil der er syv verdener eller stofplaner inde i hinanden. Stofpartiklerne i disse verdener kan aldrig støde sammen, for de er polariserede henholdsvis positivt og negativt.

Artikel-Mennesket-og-de-syv-planer-Esoterisk-visdom
Download-fil: MENNESKET OG DE SYV PLANER 05 - Hardy Bennis


Artikel-Mennesket-og-de-syv-planer-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: MENNESKET OG DE SYV PLANER 05