Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & MAGIKERE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys

MAGI & MAGIKERE (11 af 11)


Ordet magi defineres ofte som brug af overnaturlige midler til at skabe fænomener. Åndsvidenskaben er ikke enig i denne definition. Den mener, at intet er overnaturligt.

MAGI & MAGIKERE (11 af 11)

Sort magi

 

Magi-&-Magikere-19-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt

 

Det, der er karakteristisk ved såkaldt sort magi, er, at for­målet er egoistisk. Der er mange tilfælde, hvor den ikke er mere end det – det vil sige, at formålet ikke er at gøre ondt for det ondes egen skyld, men at det menneske, der udøver magien, ganske enkelt ønsker noget til sig selv. Heksekunst i primitive stammer har ofte denne karakter, og der er ingen tvivl om, at magikeren ofte har held med sin magi.

Forfatteren har ikke alene selv erfaret eksempler på denne magi, men blev desuden instrueret i et udførligt ritual, og hvis det var blevet praktiseret, ville det have medført, at et væsen ville blive stillet til rådighed − et væsen, der kunne benyttes til at realisere magikerens krav. Ikke alene kunne det have givet stor rigdom, men det ville også kunne udføre magikerens ønsker i forhold til venner og fjender. Ved at iagttage andre magikere, der benyttede ritualet, blev det klart demonstreret, at det i høj grad er muligt, men betingelserne er af en sådan art, at et men­neske med en sund moral umuligt vil kunne acceptere dem. Ritualet er nemt at udføre, men pagten med væsenet skal først besegles med menneskeblod, og herefter kræves der regelmæssige ofring af lavere livsformer. Der findes andre eksempler på denne form for magi rundt om i verden, end man regner med. Det er dog ikke alle former for sort magi, der kræver ofre af denne art.

I Østen er det ikke ualmindeligt at finde mennesker, som har arvet et ikke-menneskeligt væsens tjenester fra de­res forfædre. Det er som regel et væsen, som for en beskeden mængde madofre, udfører små fænomener af for­skellig art for det menneske, det er knyttet til. Ofte er der mystiske begrænsninger knyttet til pagten. I næsten alle tilfæl­de er det ikke tilladt at oplyse navnet på eller give en be­skrivelse af den usynlige medarbejder. Og mærkeligt nok, er det i mange tilfælde også en betingelse, at der ikke må tjenes penge − eller måske kun tjenes et bestemt beløb − på medarbejderens hjælp eller demonstration af fænomenerne.

I mange af disse tilfælde er der intet ondt i den magi, der anvendes, men man kan frygte, at arbejdet i mange andre tilfælde ikke er så uskyldigt. Mange beretninger om hekse fra middelalde­ren eller historien om mennesker, der har indgået en pagt med djævelen, er sandsynligvis eksempler på den lavere type af sort magi, og den dag i dag er der uden tvivl eksempler på det samme i nogle dele af verden.

Fordomsfulde mennesker, der afviser alle beretninger om eksistensen af disse fæno­mener og kalder dem overtro, taler ganske enkelt om noget, de ikke har undersøgt og derfor er uvidende om. Der er imidlertid ingen grund til at være bange for denne form for magi eller for at blive plaget af denne type magikere, for selvom indfødte er i stand til at skabes fysiske virkninger ved hjælp af voodoo- eller obeah-ceremonier, er det meget sjældent, at magikere er i stand til at påvirke højere udviklede mennesker.

 

Magi-&-Magikere-20-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt

 

_________________________________

Læs også artiklen: SORTE MAGIKERE

_________________________________

Artikel-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys
Download-fil: MAGI OG MAGIKERE - C.W. Leadbeater


Artikel-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: MAGI OG MAGIKERE