Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & MAGIKERE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys

MAGI & MAGIKERE (8 af 11)


Ordet magi defineres ofte som brug af overnaturlige midler til at skabe fænomener. Åndsvidenskaben er ikke enig i denne definition. Den mener, at intet er overnaturligt.

MAGI & MAGIKERE (8 af 11)

Amuletter og mantraer

 

Magi-&-Magikere-16-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt

 

Amuletter og mantraer hører også til emnet. Det findes formler af ord og sætninger, der angiveligt gør det muligt at skabe bestemte virkninger. Her − som i tilfældet med talismaner – er der ingen tvivl om, at visse virkninger faktisk er opnået, og på samme måde som med talismanerne, kan resultaterne opnås på en af to måder − eller de kan begge bidrage til det. I de fleste tilfælde gør et mantra intet ud over at styrke viljen hos det menneske, der anvender det. Desuden indprenter mantraet det ønskede resultat i sindet. Den, der intonerer mantraet, har en stærk tillid til, at den anvendte formel uundgåeligt vil producere sin virkning, og troens styrke er tilstrækkelig kraft til at få ønsket til at gå i opfyldelse.

Der findes en anden og meget sjælden type mantraer, hvor lydene i sig selv fremkalder en bestemt virkning. Hver lyd skaber sin egen vibration, og en bevidst sammensætning og rækkefølge af disse vibrationer, kan fremkalde bestemte emotioner, følelser eller tanker i et menneske. Mange af de sanskrit-mantraer, der anvendes i Indien, er af denne type. Betydningen er ofte umulig at oversætte. Man skal være dybt inde i forståelsen af originalsproget, og sanskritordene skal være korrekt udtalt af én, der ved, hvordan de skal intoneres. På den anden side er det ikke nødvendigt, at den person, der intonerer mantraet, forstår betydningen af ordene – og heller ikke lydene − for at skabe resultater med denne form for mantraer.

Det er vigtigt at forstå, at uanset hvilken linje magikeren følger i sit arbejde, og uanset hvordan selvtilliden opbygges, kan de kræfter, der er i magikerens varetægt, altid anvendes positivt eller negativt i overensstemmelse med det motiv, der har frembragt dem.

Foreløbig er det den positive side af emnet, der er behandlet her, for der er fokuseret på at anvende kræfterne til at hjælpe. Men der har været − og der findes stadig − eksempler på magi motiveret af ond vilje, og det er vigtigt at huske dette, for ond vilje praktiseres ofte ubevidst.

Artikel-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys
Download-fil: MAGI OG MAGIKERE - C.W. Leadbeater


Artikel-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: MAGI OG MAGIKERE