Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MAGI & MAGIKERE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys

MAGI & MAGIKERE (5 af 11)


Ordet magi defineres ofte som brug af overnaturlige midler til at skabe fænomener. Åndsvidenskaben er ikke enig i denne definition. Den mener, at intet er overnaturligt.

MAGI & MAGIKERE (5 af 11)

Tre slags kræfter

 

Magi-&-Magikere-10-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt

 

Magikerne af alle fire typer har kræfter på de tre planer – mentalplanet, astralplanet og det fysisk-æteriske plan − til deres rådighed. Disse kræfter kan alle styres ved hjælp af menneskets vilje. Når magikeren anvender kræfter­ne på et af planerne, skabes der ifølge sagens natur også svingninger på de øvrige planer. Den videnskabelige magiker vil foretage et valg blandt kræfterne og på den måde spare sig selv mange anstrengelser. Blandt de andre magikertyper er det mest sandsynligt, at magikeren aktiverer flere kræfter og bruger meget mere energi, end der kræves til den aktuelle opgave. Disse magikere når imidlertid også deres mål, selvom det skaber unødig forstyr­relse og fører til unødvendig udmattelse af magikeren selv.

Uden af gå i detaljer er det ikke vanskeligt at forstå, hvordan et menne­ske med indsigt vil vælge blandt de forskellige muligheder, der er til rådighed. Hvis magikeren arbejder med en person med et skarpt intellekt og stor sensitivitet på mentalplanet, er det oplagt at nærme sig dette menneske på dette plan ved hjælp af klare tanker − eller de naturvæsener, som lever dér. Hvis per­sonen er stærkt følelsesbetonet, er det sandsynligvis lettere at nå dette menneske på astralplanet, og derfor vil magikeren sende tankeformer iklædt astralt stof − eller anvende en lavere type naturvæsener, hvis legeme består af stof fra dette plan. Hvis magikeren beskæftiger sig med en overvejende materialistisk person − et menneske, der er dybt forankret i den fysiske verden − er det fornuftigt at anvende de kræfter og intelligenser, der let iklæder sig æterisk stof. Men i alle disse tilfælde er drivkraften magikerens klippefaste vilje, uanset hvilken kanal der benyttes.

Artikel-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys
Download-fil: MAGI OG MAGIKERE - C.W. Leadbeater


Artikel-Magi-&-Magikere-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: MAGI OG MAGIKERE