Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Meditation-&-Verdenstjenergruppen-Djwhal-Khul

MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN (6 af 9)


Mesteren fortæller om relationen mellem meditation og verdenstjeneste, samt om etableringen af en samarbejdende gruppe på verdensplan.

MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN (6 af 9)

Koncentration − meditation

 

Meditation-&-Verdenstjenergruppen-07-Djwhal-Khul

 

Det arbejde, der indtil videre er udført i esoteriske grupper − eksempelvis Arkanskolen og andre meditationsskoler − har blot været at lære eleverne den nødvendige koncentration. Det skabende arbejde bliver først muligt i meditationsarbejdets 4. grad, og endda i dets mest elementære stadie. Alligevel lærer Arkanskolen verdens aspiranter en meditation, der er esoterisk og på ingen måde har en mystisk karakter. Udformningen af den mystiske meditationsform er ældgammel, og for menneskemasserne repræsenterer den næste skridt. Aspiranter og disciple, der ønsker at samarbejde med en ashram om planen og under vejledning af en mester, bør ikke praktisere en mystisk meditationsform.

Meditation bliver kun effektiv og skabende på alle tre planer i de tre verdener, når antahkaranaen er under opbygning. Personlighedens verdener er det tredje guddommelige aspekts verdener, og skabelsen af tankeformer i disse verdener (som regel udført med den konkrete tænkeevne), har relation til form og opfyldelse af begær − og som regel handler det om materielle værdier. Men når et menneske er begyndt at fungere som en sjælsinspireret personlighed og arbejder målrettet med at gøre sig modtagelig overfor højere åndelig inspiration, så kan den åndelige triades skabende arbejde udvikles, og en højere form for skabende meditation kan anvendes. Det enkelte menneske må selv finde sin egen form, fordi den skal være et udtryk for dette menneskets åndelige forståelse, der begyndte med den bevidste opbygning af antahkaranaen, og fordi det derfor kan modtage inspiration fra sin ashram.

Artikel-Meditation-&-Verdenstjenergruppen-Djwhal-Khul
Download-fil: MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN - Djwhal Khul


Artikel-Meditation-&-Verdenstjenergruppen-Djwhal-Khul
Læsefil med vendbare sider: MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN