Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Meditation-&-Verdenstjenergruppen-Djwhal-Khul

MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN (5 af 9)


Mesteren fortæller om relationen mellem meditation og verdenstjeneste, samt om etableringen af en samarbejdende gruppe på verdensplan.

MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN (5 af 9)

Hvad er åndelighed?

 

Meditation-&-Verdenstjenergruppen-05-Djwhal-Khul

 

Det åndelige er det, der befinder sig på et højere niveau end menneskehedens nuværende udvikling, og det er derfor udtryk for denne vision. Det, der opmuntrer mennesket til at nå frem mod et mål, der er højere end det, der allerede er opnået, er åndeligt. Verdens præster har gravet en dyb grøft mellem det menneskelige og det åndelige − mellem det materielle og det immaterielle. Og de opfandt ”synden”, som i høj grad har kompliceret menneskets liv og forståelse. De har tilført et egoistisk indhold til menneskets aspiration. De har ikke lært menneskeheden, at meditation og bøn ganske enkelt er faser i samarbejdet med den guddommelige plan. Man stimulerede individualismen og mistede gruppeforståelsen. På grund af modstandskræfterne − ”de sorte brødres” arbejde − var det muligvis umuligt at forhindre, at menneskehedens plan og opfattelse af sandhed kom ud på et farligt sidespor. Men nu er tiden kommet, hvor menneskeheden kan motivere sin egen tænkning med den store meditationsrytme, der spænder fra bøn om opfyldelse af begær til tilbedelse af Gud og videre til meditation og invokation.

Tjenesteområdet

Det er den forestående opgave for Den Nye Verdenstjenergruppe, der overalt samarbejder med mennesker med god vilje. Hvert enkelt medlem af den nye gruppe må selv bestemme sit standpunkt, sit meditationsansvar og fornemme hvor skæbnen antyder, at tjenesteområdet befinder sig. Det er ikke nogen nem opgave. Mennesket er ofte så åndeligt ambitiøst, at det spilder tiden ved at udføre noget, der ikke er den skæbnebestemte opgave, fordi det ønsker at tilfredsstille sin åndelige stolthed.

 

Meditation-&-Verdenstjenergruppen-06-Djwhal-Khul

 

Det er vigtigt at lære at forstå ordet ”meditation” i en bredere betydning. Koncentreret tænkning er en del af den planetariske meditation. Meditation er fornuftig planlægning af hjælpearbejdet for de nødlidende og evnen til at se alle tænkelige muligheder for at gøre planen formålstjenlig og effektiv. Meditation er at åbne sig for åndelig inspiration og dermed samarbejde med Hierarkiet. I denne præsentation af meditative muligheder har jeg ikke omtalt den "store skabende meditation", som ligger til grund for evolutionsprocessen, og som styrer alle formers fremadrettede bevægelse mod storhed og lys.

Artikel-Meditation-&-Verdenstjenergruppen-Djwhal-Khul
Download-fil: MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN - Djwhal Khul


Artikel-Meditation-&-Verdenstjenergruppen-Djwhal-Khul
Læsefil med vendbare sider: MEDITATION & VERDENSTJENERGRUPPEN