Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRIGØRELSEN AF ATOMENERGI
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Frigørelsen-af-atomenergi-Alice-Bailey

FRIGØRELSEN AF ATOMENERGI (2 af 9)


Esoterisk set er frigørelsen af atomenergi den største åndelige begivenhed siden det fjerde naturrige - menneskeriget - blev skabt. En mester fortæller hvorfor.

FRIGØRELSEN AF ATOMENERGI (2 af 9)

En afgørende subjektiv faktor

 

Frigørelsen-af-atomenergi-02-Alice-A-Bailey

 

1.

Det var den umiddelbart forestående "frigørelse" af energi, der var en af de afgørende subjektive faktorer i udløsningen af den vigtige sidste fase af krigen. Verdenskrigen[1] begyndte i 1914, men dens sidste og vigtigste fase begyndte i 1939. Indtil det tidspunkt var det én verdenskrig. Efter den dato, og fordi det ondes kræfter udnyttede krigstilstanden og aggressionen på planeten, begyndte den virkelige krig, som omfattede menneskeevolutionens tre verdener[2] og dermed også Hierarkiets deltagelse.

Menneskets opmærksomhed er normalt koncentreret om livets ydre side. Ikke desto mindre er alle store opdagelser og opfindelser – eksempelvis de, der blev gjort i forbindelse med astronomi, eller de der havde relation til naturlovene, eller radioaktiviteten, eller den epokegørende begivenhed, da de første skridt blev taget til at udnytte kosmisk energi – altid et resultat af et indre pres, der er udgået fra kræfter og bevidstheder på højere planer. Det indre pres opstår og fungerer i overensstemmelse med åndens love, og ikke netop under det, mennesker kalder naturlove. Presset er et resultat af inspiration fra bestemte høje bevidstheder, der fungerer i forbindelse med guddommens tredje aspekt – det, der kaldes aktiv intelligens. De store bevidstheder beskæftiger sig med substansen eller manifestationens materielle aspekt. Den slags aktiviteter er motiveret fra Shamballa[3]. Aktiviteten er sat i gang af de høje bevidstheder, som arbejder på deres eget høje plan. Det skaber gradvis en reaktion i Hierarkiets forskellige departementer, specielt de, der fungerer under 3., 5. og 7. stråle mestre. Og til sidst bliver disciple på det fysiske plan opmærksomme på den indre proces. Det sker enten bevidst eller ubevidst. De bliver "inspirerede", og derefter går det naturvidenskabelige arbejde i gang, og via eksperimentstadiet resulterer det i endelig succes.

 

Frigørelsen-af-atomenergi-03-Alice-A-Bailey

Anima Mundi

 

Her er det vigtigt at bemærke, at der i denne fase er relation til både Den hvide loge (Hierarkiet) og Den sorte loge. Den hvide loge fremmer det positive arbejde med at forædle og hjælpe alle skabninger i den stoflige evolutions tre verdener og at frigøre sjælen fra formen. Den sorte loge forsøger at forsinke evolutionsprocessen og fremme krystalliseringen af stofformerne, som skjuler og tilslører Anima Mundi – Verdenssjælen. Begge grupper har været dybt interesseret og engageret i spørgsmålet om frigørelsen af atomenergi og befrielsen af atomets indre aspekt, men motiver og mål var helt forskellige.

 

Frigørelsen-af-atomenergi-04-Alice-A-Bailey

 

 

_________________________________

[1] Åndsvidenskabeligt set er Første og Anden Verdenskrig et atlantisk opgør og én krig.

[2] Den fysiske, astrale og mentale verden.

[3] Shamballa er planetens højeste center, og det kaldes "centret hvor Guds vilje er kendt".

_________________________________

Artikel-Frigørelsen-af-atomenergi-Alice-Bailey
Download-fil: FRIGØRELSEN AF ATOMENERGI - Alice A. Bailey


Artikel-Frigørelsen-af-atomenergi-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: FRIGØRELSEN AF ATOMENERGI