Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (2 af 14)


De 10 plager er ikke udtryk for magi, men en beskrivelse af de prøver, som mennesket gennemgår i sjælens evolution.

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (2 af 14)

Magt over magien

 

Forudsigelse før magi

Moses gik "traditionelt" til værks. Før noget skulle ske, forudsagde han hver gang, hvad der ville ske. Det var en slags profeti, og metoden var en velkendt praksis hos egypterne. Faraoens magikere demonstrerede blot, at de kunne efterligne nogle af plagerne. At kopiere var en velkendt metode til at reducere effekten af den magi, der blev praktiseret.

 

Egyptens-10-plager-02-Erik-Ansvang

 

Når faraos magikere ikke kunne kopiere en magisk frembringelse, siger Bibelen, at "det var (fremkaldt ved) Guds finger …". Ideen er tydeligvis egyptisk. I bl.a. Osiris-legenden tales der om "Seths finger" som en kilde til terror og trusler. Og "Tehutis finger" kunne holde solguden Ras fjender på afstand.

Magten til at stoppe magien

Bibelen gør udtrykkeligt opmærksom på, at Moses var i stand til at lade plagerne stoppe på kommando. Det var meget afgørende, for i oldtiden kendetegnede det en stor magiker, hvis magikeren også havde magt til at standse sin magi og hermed undgå, at magien tog magten. Det gamle folkeeventyr om "troldmandens lærling" handler netop om en magiker, der ikke kunne standse de kræfter, han selv havde sat i gang, og som tog magten fra ham.

Ved hjælp af suveræne magiske kræfter skabte Moses "Egyptens 10 plager". De er beskrevet i detaljer i "2. Mosebogs" kapitler 7-12. De fleste plager bestod i en række ødelæggende naturfænomener, og det har naturligvis resulteret i teorier om, at alle plagerne opstod helt naturligt, og at de simpelthen blev udnyttet af Moses, som påstod, at de var skabt af ham med assistance fra Gud. Men hvorfor troede Egyptens magikere på Moses' påstand, hvis der alene var tale om velkendte naturfænomener? Hvordan kunne Moses forudsige samtlige plager? Det ville kræve et usædvanligt held, hvis alle 10 naturkatastrofer skulle vise sig hurtigt efter hinanden. Og der mangler stadig en forklaring på, hvordan Moses kunne stoppe naturkatastroferne efter behov.

Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST