Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (1 af 14)


De 10 plager er ikke udtryk for magi, men en beskrivelse af de prøver, som mennesket gennemgår i sjælens evolution.

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (1 af 14)

EGYPTENS 10 PLAGER

ESOTERISK BELYST

 

Af Erik Ansvang

 

 Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

EGYPTENS 10 PLAGER

ESOTERISK BELYST

Egyptens 10 plager er ikke udtryk for

magi og magt over naturfænomener,

men en beskrivelse af de prøver og lidelser,

som mennesket må gennemgå

i sjælens lange evolution.

 

Egyptens-10-plager-01-Erik-Ansvang

 

I Moses’ strid med faraoen brugte man magiske ritualer, hvor man magnetiserede lig, lavede inskriptioner med skjulte forbandelser, skjulte gudebilleder for at "hæmme gudernes kraft" osv. Ifølge Manetho brændte Moses og hans tilhæng­ere desuden gudebilleder. Og de stjal egypternes hellige genstande ved udvandringen. Alle disse handlinger var et forsøg på at reducere eller destruere de egyptiske gu­ders magiske kraft. Og derfor var det magtpåliggende for faraoen at erobre det stjål­ne tilbage.

Bibelen omtaler også magiske stave, der blev til slanger. Og en midlertidig fremkaldelse af spedalskhed. Denne form for "magi" er stadig velkendt hos arabiske markedsgøglere. De smører huden med et præparat med specielle jordarter, som krakelerer i Solen og giver et spedalsk udseende. Moses fik senere et ry som en af de største magikere over­hovedet, og det er sandsynligvis ikke på grund af simpel tryllekunst og billige tricks. Indvielse indebærer indvielse i og kontrol over naturkræfter, som almindelige mennesker eller ikke-indviede hverken mestrer eller kender til.

Magikerkappestrid

I skabelsesberetningerne kunne guderne vinde over hinanden i en strid, der reelt var en magikerkappestrid. Det samme skete inden Egyptens 10 plager blev udløst som et resultat af regulære magikerkampe. Denne kappestrid var vigtig, for en konges kraft var forbundet med hans magt over sit lands frugtbarhed eller misvækst, for naturalier – navnlig kornhøsten – udgjorde landets kapital.

Egyptens 10 plager kunne ødelægge høsten for faraoen, og da Moses’ magi var udtryk for israelitternes nye religion, var plagerne et åbenlyst nederlag for både Egyptens guder og faraoens guddommelige magt. Det kunne opfattes, som om Moses havde større kraft end faraoen.

Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST