Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (13 af 14)


De 10 plager er ikke udtryk for magi, men en beskrivelse af de prøver, som mennesket gennemgår i sjælens evolution.

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (13 af 14)

9. plage:

Mørket

"Derpå sagde Herren til Moses: ›Ræk din hånd op mod himmelen, så skal der komme mørke over Ægypten, som man kan tage at føle på!‹ Da rakte Moses sin hånd mod himmelen, og der kom et tykt mørke i hele Ægypten i tre dage. Den ene kunne ikke se den anden, og ingen flyttede sig fra stedet i tre dage; men overalt, hvor israelitterne boede, var det lyst."

"2. Mosebog", 10:21-23

 

Egyptens-10-plager-25-Erik-Ansvang

 

Ved slutningen af enhver cyklus – stor eller lille – trækkes bevidstheden tilbage fra et lavere niveau og ind i et højere. Det sker eksempelvis i døden. Livet er ikke længere aktivt til stede i stoffet, og derfor kan det ikke længere oplyse eller belive stoffet. Når bevidstheden løfter sig fra et lavere niveau til et højere, efterlades det lavere altid i relativt mørke.

Det er et tykt mørke, "man kan tage at føle på", og sætningen indikerer tilstandens substantielle karakter. Lyset er principielt evigt. Selvom det trækkes tilbage fra et niveau, er det alligevel til stede i form af den udstråling eller magnetisme, der holder Kosmos sammen som en manifesteret enhed. Lys og eksistens er synonymer. Lys og mørke er hinandens forudsætninger, og er derfor ligeværdige udtryk for Det Ene Livsvæsen eller Gud.

Guds tankelys

Den første udstrømning fra Det Ene Livsvæsen er lys, som inkluderer begrebet tanke. I begyndelsen var Logos … eller Ordet … eller tanken, siger Bibelen – og de gamle egyptere. I begyndelsen var viljen eller hensigten med skabelsen. Universets sande Gud er derfor tankelys, som alt skabes ud fra.

Fra "Den Absolutte" strømmer det absolutte lys, den absolutte tanke og den absolutte substans. Selv ved slutningen af "dagen", når alt vender tilbage til "nattens" dybe mørke, består livet. Derfor er israelitterne fortsat i lyset, mens Egypten indhylles i mørke, for Israel symboliserer bevidstheden, mens egypterne symboliserer substansen.

Efter en hvileperiode (sanskrit: pralaya) genskabes Universet. De tre dage er naturligvis symbolske. Jesus genopstod på tredjedagen, og efter tre dage "genopstod" den egyptiske neofyt efter en ud-af-kroppen oplevelse i indvielserne.

 

Egyptens-10-plager-27-Erik-Ansvang

Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST