Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (7 af 14)


De 10 plager er ikke udtryk for magi, men en beskrivelse af de prøver, som mennesket gennemgår i sjælens evolution.

EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST (7 af 14)

3. plage:

Lus (Myg)

 

"Derpå sagde Herren: ›Sig til Aron: Ræk din stav ud og slå støvet på jorden med den, så skal det blive lus (myg) i hele Ægypten!‹ …"

"2. Mosebog", 8:16

 

Egyptens-10-plager-10-Erik-Ansvang

 

Egyptens-10-plager-11-Erik-AnsvangIfølge nogle oversættelser består den 3. plage af sværme af lus. Den danske udlægning fortæller om myg. Både lus, lopper og myg er som bekendt blodsugere, men der er alligevel en symbolsk detalje, som går tabt i den danske version. Her tages der derfor udgangspunkt i, at 3. plage bestod af sværme af lus eller lopper.

Lus og lopper symboliserer en mindre grov fysisk form for emotionalitet. Lus og lopper er begrænset til jordniveauet (i modsætning til myg), men deres evne til at springe giver dem mulighed for at rejse gennem luften. I modsætning til frøen, som er til irritation for visse dele af naturen, er lus og lopper specifikt menneskets fjender. De forårsager irriterende hævelser og småsår, får dele af kroppen til at klø, og de overfører desuden sygdomme.

Luftelementet

Vandelementet er ikke direkte med i denne symbolik, hvorimod luftelementet kommer i fokus på grund af lusenes eller loppernes evne til at springe gennem luften. Det menneskelige karakterproblem, der illustreres med denne plage, drejer sig ikke så meget om tilfredsstillelse af seksuel lyst, som tendensen til at give udtryk for ondskab, had og ikke mindst irritation. Set fra sjælens synspunkt er disse svagheder personlighedens "lus", som er årsag til både fysiske og psykiske lidelser. Lusenes formeringsevne er et glimrende symbol på følgerne af overdrivelse.

Lusen har sin naturlige plads i skabelsen. I sig selv er lusen hverken god eller ond. Desuden er den mindre skadelig for mennesket, end mennesket er for dyreriget. Derfor kan man roligt antage, at der ligger nogle naturlige processer bag plagen med lusene.

Når livet og bevidstheden kommer til udtryk i myriader af adskilte former, er resultatet en oplevelse af tilsyneladende adskillelse og afstand til den oprindelige kilde. Man kan derfor sige, at enheden er blevet forstyrret eller "irriteret", for oplevelsen er i strid med den iboende natur, der erkendes som ét liv. I den forstand er enheden blevet "plaget" af mangfoldighed.

 

Egyptens-10-plager-12-Erik-Ansvang

Lus

 

Separatisme og krig

Omsat til menneskelivet har plagen med lusene en helt specifik betydning. Menneskets oplevelse af adskilthed har medført racehad, konkurrence og spændinger, som har medført kampe og krige – og resultatet er lidelse. Denne mentalitet, der har ført til splittelse og strid, og de fysiske sår, som krige medfører, symboliseres på bedste måde af flyvende eller springende jordisk småkryb, som skaber uro, irritation og sår. Mennesket plages af separatisme og krig, og resultatet er sygdom, på samme måde som en person, der plages af lus. De trænger ind på personens "territorium" for at hærge og udsuge.

Irritation, vrede, had og ondskab

I det enkelte menneske symboliserer plagen med lusene tendensen til udbrud af irritation, vrede, had og ondskab, som ikke alene er en plage for andre, men i høj grad også for personen selv. Både som art og som individ må mennesket vokse fra disse fejl i tanke og adfærd, før en højere grad af civilisation og bevidsthed kan etableres.

Det indviede menneske "plages" af fremskyndelsen af den karmiske afvikling. Alle småirritationer og småproblemer, som ganske vist ikke udgør de store hindringer på udviklingsvejen, skaber alligevel vanskeligheder og lidelser. Disse plager må udholdes, accepteres på en intelligent måde, vurderes og gennemleves. Som Bibelen oplyser, kommer plagerne fra Gud i den forstand, at både i involutionsprocessen og evolutionsprocessen, er "plagerne" udtryk for universelle og uafvendelige lovmæssigheder.

Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Download-fil: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Egyptens-10-plager-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: EGYPTENS 10 PLAGER ESOTERISK BELYST