Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KROPPEN FORLADES - 03
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dødens-eventyr-03--Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

KROPPEN FORLADES - 03 (2 af 9)


Frygten for døden skyldes frygten for det ukendte. Paradoksalt nok er dødsprocessen en af de processer, mennesket kender allerbedst.

KROPPEN FORLADES - 03 (2 af 9)

“Den lille død” eller

“dødens lillebror”

 

Søvnen kaldes "den lille død" eller "dødens lillebror" – og døden kaldes "søvnens storebror". Mennesket dør faktisk hver eneste dag i forhold til den fysiske krop. Man er bare ikke vant til at sætte døden og søvnen i forbindelse med hinanden. Konklusionen er, at man ikke alene har evnen til at forlade det fysiske legeme – man er endda utrolig god til det. Derfor er der ingen grund til at frygte denne proces.

Der er hverken angst eller sorg i familien, hvis man meddeler, at man har besluttet at lægge sig til at "dø" i en times tid – simpelthen fordi man i denne situation kalder processen en middagslur.

Det er ikke kun den daglige ud- og indstigning af det fysiske legeme, der medfører, at dødsprocessen er velkendt. Man kender processen rigtig godt, fordi man har gennemgået dødsprocessen utallige gange før. Døden er en af de begivenheder, man kender allerbedst. Ikke alene fordi man har oplevet den utallige gange, men mest af alt fordi det er en begivenhed, der hver gang har gjort et stærkt indtryk.

Clairvoyance og regression

I dag er der flere og flere mennesker i inkarnation, som er så sensitive, at de begynder at huske deres tidligere inkarnationer. Det kan ske naturligt og spontant eller ved hjælp af regressionsteknikker. Derfor kommer der flere og flere indicier på, at åndsvidenskabens informationer om døden må være et faktum. Naturvidenskaben vil uden tvivl stritte imod til det sidste, men for de mennesker, der selv oplever flere liv, er der ikke længere grund til diskussion. Naturvidenskabelige teorier kan sjældent konkurrere med virkelige oplevelser og erkendelser. Der er ingen tvivl om, at presset på den offentlige mening gradvis vil vokse og blive så stort, at forskerne ikke kan fortsætte med at afvise de mange indicier og personlige erfaringer. Reinkarnation vil efterhånden blive en accepteret kendsgerning.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-24-Døden-i-esoterisk-lys

 

Døden – en cyklisk proces

Når reinkarnation accepteres, vil menneskeheden begynde at betragte livet og døden som en cyklisk proces. Alt i naturen fungerer cyklisk. Alt følger en årscyklus. Træerne får blade i foråret. I sommerens løb bruger de bladene til at suge næring og sollys. Om efteråret afkaster de bladene og giver dem tilbage til naturen. Processen er berigende for mulden, for bladene formulder og gør jorden endnu mere frugtbar. Træet har lånt noget stof fra naturens husholdning, brugt det i et stykke tid, og giver det så tilbage – beriget efter brugen.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-25-Døden-i-esoterisk-lys

 

Menneskets cyklus er identisk

Nøjagtig det samme gør mennesket. Menneskets liv og død udgør også en cyklus. Den er bare væsentligt længere. Mennesket låner også stof fra naturens store husholdning. Det bruger stoffet i det fysiske liv – og det gives tilbage efter døden beriget efter brug. Det kan ikke undgås, at stoffet beriges, for menneskets svingninger er så meget højere end Jordens øvrige levende væsner, at uanset hvordan menneskets karakter er kommet til udtryk i det fysiske liv, vil det være en berigelse set i forhold til stoffets normale tilstand. Mennesket afleverer altid det lånte stof med et højere vibrationsniveau.

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-26-Døden-i-esoterisk-lys

 

"Af jord er du kommet …"

Et velkendt indslag i ritualet ved begravelser i den kristne verden er ordene: "Af jord er du kommet, til jord skal du blive". Disse ord refererer netop til tilbagegivelsen og beskriver det fysiske legemes elementers tilbagevenden til det oprindelige reservoir af stof og af æterlegemets substans til det æteriske reservoir. Ordene "ånden skal vende tilbage til Gud, som gav den" er en fordrejet henvisning til, at sjælen absorberes i den universelle sjæl.

Denne tilbagegivelse er dybest set menneskets funktion i naturen. Set fra planetens synspunkt drejer det hele sig om denne berigelse. Mennesket er en del af et gigantisk hjælpesystem, hvor naturrigerne over hjælper naturrigerne under med at udvikle sig. Mennesket hjælper naturen ved at låne stof, øge dets svingningsniveau og aflevere det igen. Det er menneskets naturlige opgave i planetens evolution. At mennesket samtidig selv udvikler sig under denne proces, er en bivirkning set fra et planetarisk synspunkt.

Denne udvikling beskrives smukt af den persiske shaman, Rumi:

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-27-Døden-i-esoterisk-lys

 

“Jeg døde i mineralet

og blev en plante.

 

Jeg døde i planten

og kom til syne som et dyr.

 

Jeg døde i dyret

og blev et menneske.

 

Hvorfor skulle jeg da frygte?

Hvornår blev jeg mindre ved at dø?”

 

Jalal ad-Dīn Muhammad Rumi

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE