Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-Artikelserie-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (3 af 8)


Forudsætningen for åndelig udvikling er kendskab til menneskets indre instanser. Serien indledes med manifestationen.

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (3 af 8)

Stof og form - Liv og form

 

Menneske-kend-dig-selv-01-artikel-06

 

Stof og form – hvad er forskellen?

Man skal også være opmærksom på, at stof og form ikke er identiske. Stof er atomart, mens form er dannet af molekyler. Stof findes reelt kun på de atomare underplaner. De seks molekylære underplaner på hvert niveau er form.

Når man i åndsvidenskaben hører om et inkarneret væsen, der består af liv, bevidsthed og form, vil formen repræsentere stoffet. Vær derfor opmærksom på, at ordet “stof” anvendes i flere betydninger.

Liv og form – hvad er forskellen?

De to første udstrømninger fra Tredje og Anden Logos har nu dannet en stofkugle, som livet kan tage bolig i. Liv og form er derfor adskilte ting. Hermed skulle det være klart, hvad der menes med stof og form, men hvad er liv?

Livet er ren energi eller kraft. Livet er den gådefulde kraft, som er den afgørende forskel på, om et væsen er levende eller dødt. Kan man skelne formen fra det liv, der bor i den? Ja – for livet kan sammenlignes med almindelig elektrisk strøm. Strømmen er altid den samme. Det er formen, den strømmer igennem, der udgør forskellen. Eksempelvis er der ingen forskel på den strøm, der strømmer igennem en støvsuger, en computer, en boremaskine og et Tv-apparat, men der er som bekendt stor forskel på deres funktioner. Hvis der er sat strøm til apparatet, kan det fungere – hvis ikke fungerer det ikke.

Formerne gør mennesker forskellige – ikke livet

Der er kun ét liv i Universet. Mennesker, dyr, planter og mineraler er forskellige livsformer, men det er det samme liv, der strømmer igennem naturrigernes mangfoldige former. Når der er liv i en form, fungerer den. Er der ikke liv i den, betragtes formen for død. Det er altså ikke livet, der adskiller mennesker, men kvaliteten af de former, livet udtrykker sig igennem. Mennesker er forskellige, fordi deres tankeliv, deres følelsesliv eller deres handlinger i det fysiske liv kommer til udtryk igennem former med forskellige kvaliteter. Det er derfor formerne, som mennesker bor i, der karakteriserer deres natur.

Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV 01 - Erik Ansvang


Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV 01