Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-Artikelserie-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (6 af 8)


Forudsætningen for åndelig udvikling er kendskab til menneskets indre instanser. Serien indledes med manifestationen.

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (6 af 8)

Åndens involution

 

De syv eksistensplaner skal nu gennemgås og beskrives, og igen er det nødvendigt at skabe overblik ved at beskrive planerne skematisk, selvom der som sagt er tale om en illusion. Det hele udfolder sig som liv inden i liv inden i liv. Ved hjælp af den skematiske fremstilling kan man illustrere åndens nedstigning gennem eksistensplanerne − altså dens involution − der kendetegnes ved tiltagende involvering i planerne. Ånden vikler sig ind i stoffet.

 

Menneske-kend-dig-selv-01-9-

Åndens involution

PLANCHE-02-MENNESKE-KEND-DIG-SELV

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Åndens ”rodtrævl”

Hvis man sammenligner med et agern, kan man forestille sig, at ånden ligesom et agern først skal lægges i jordbunden (stoffet), hvorefter det indleder en spireproces. Den nedsænker nu sin ”rodtrævl” i jordbunden og begynder at suge næring til sig. Jordbunden er de fem eksistensplaner, der ligger under åndens eget plan.

Ren livsenergi − men endnu ingen ”ledning”

Ånden sender en strøm af ren livsenergi ned i og ud på eksistensplanerne. Linjen på planchen forestiller ikke en ledning eller en form. Linjen repræsenterer selve livsenergien. Det er en vigtig information, for der er endnu ikke tale om bevidsthed. Bevidsthed opstår først, når livet strømmer i en form.

Man kan sammenligne med almindelig elektrisk strøm (livsenergien), der strømmer i en ledning (en form), og fra fysiktimerne ved de, der hørte efter, at udenom ledningen dannes der et magnetfelt (bevidsthed). Planchen viser blot, at livsenergien strømmer ned i de underliggende planer. Den strømmer endnu ikke i en form, og derfor er der endnu ikke opstået bevidsthed.

De permanente atomer

På sin vej ned gennem planerne knytter ånden et atom til sig på det øverste underplan på hvert plan − plus en ekstra enhed på det fjerde mentale underplan. På dette plan er der ikke tale om et atom men et molekyle, eftersom underplanet er dannet af molekylestrukturer. Når der er et molekyle og ikke et atom på dette plan, skyldes det, at mentalplanet er todelt, og de to niveauer har hver sin funktion.

Man kalder atomerne for permanente, fordi de i umindelige tider er fastgjort til livstråden. Involution vil derfor sige, at ånden forankrer sig på underplanerne.

Hensigten er udvikling af bevidsthed

Hvad er hensigten med denne proces? Formålet er at udvikle bevidsthed, og bevidsthed kan kun udvikles gennem stofformer. Hvis ånden ikke kan inkarnere i stofformer, er der ingen bevidsthed og derfor ingen evolution. Derfor nedsænker ånden sin livsenergi i stofformer af forskellig tæthed, for det er friktionen mellem livsenergien og stofformerne, der fremkalder bevidstheden − og dermed evnen til at tænke, føle, sanse og kommunikere med omgivelserne. Derfor strømmer livet ud i de områder, hvor der er mulighed for at bygge stofformer, som ånden kan inkarnere i og udtrykke sig igennem.

Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV 01 - Erik Ansvang


Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV 01