Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Menneske-kend-dig-selv-Artikelserie-Erik-Ansvang

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (1 af 8)


Forudsætningen for åndelig udvikling er kendskab til menneskets indre instanser. Serien indledes med manifestationen.

MENNESKE KEND DIG SELV - 01 - ÅNDENS INVOLUTION (1 af 8)

MENNESKE KEND DIG SELV

01

ÅNDENS INVOLUTION

 

Af Erik Ansvang

 

Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "MENNESKE KEND DIG SELV - Åndens involution" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ÅNDENS INVOLUTION

Af ånd er du kommet.

Til ånd skal du blive.

 

Menneske-kend-dig-selv-01-artikel-01

 

Over indgangen til templet i Delfi i antikkens Grækenland stod der: “Menneske kend dig selv”. Meget tyder på, at det i alle tider har været menneskets inderste ønske at finde svaret på de tre store spørgsmål i livet: “Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Og hvor er jeg på vej hen?”. Dette tema arbejdes der med i nutidens åndsvidenskab:

 

“Tre gange lyder råbet til alle pilgrimme på livets vej. Først: “Kend dig selv”. Det er det første store påbud, som det tager lang tid at efterleve. Så følger: “Kend Selvet”, og når det er realiseret, kender mennesket ikke blot sig selv, men alle selv. Universets sjæl er ikke længere en forseglet bog for mennesket, men en bog hvor de syv segl er brudt. Og endelig, når mennesket er en mester, lyder råbet: “Kend Den Ene”. Først her klinger disse ord i mesterens ører: Søg det, der er den ansvarlige årsag, og når du kender sjælen og dens udtryk og form, søg da DET sjælen åbenbarer.”

Alice A. Bailey: En afhandling om kosmisk ild, s. 1132

 

I denne artikelserie er det hensigten at arbejde med det første af disse fundamentale spørgsmål, hvor der skal gøres et forsøg på at lære sig selv bedre at kende.

Naturvidenskaben har på grundlag af darwinismens teorier indprentet menneskeheden, at mennesket udelukkende er fysisk, og at alt hvad der ikke kan erkendes ved hjælp af de fem fysiske sanser er ikke-eksisterende. Åndsvidenskaben påstår, at mennesket er langt mere end den fysiske krop og dens funktioner. Åndsvidenskaben beskriver indre legemer og bevidsthedstilstande, som naturligvis kun kan erkendes ved hjælp af metafysiske erkendelsesmetoder, altså ved at bruge disse indre legemer og bevidsthedstilstande.

 

Menneske-kend-dig-selv-01-artikel-02

 

Netop fordi menneskets indre legemer i sagens natur er usynlige for det fysiske øje, kan emnet forekomme teoretisk. Derfor er det nødvendigt at indlede på et temmelig abstrakt niveau. For at forstå, hvem og hvad mennesket dybest set er, er det nødvendigt først at have et overblik over skabelsesberetningen set fra en åndsvidenskabelig synsvinkel.

 

Menneske-kend-dig-selv-01-3-

Skabelsen

PLANCHE-01-MENNESKE-KEND-DIG-SELV

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Download-fil: MENNESKE KEND DIG SELV 01 - Erik Ansvang


Artikel-Menneske-kend-dig-selv-01-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: MENNESKE KEND DIG SELV 01